5 znakova UPOZORENJA koji ukazuju da su arterije začepljene!

495

Nakupljanje masti u krvnim žilama može imati brojne negativne posljedice, zbog čega vrijedi obratiti posebnu pažnju na to kakav način života vodimo i kako se hranimo.

Vremenom se na zidovima krvnih sudova stvaraju naslage koje ometaju cirkulaciju krvi, što može dovesti do razvoja raznih kardiovaskularnih bolesti.

Ako krvni ugrušci potpuno blokiraju venu, možemo očekivati ​​moždani udar, srčani udar ili perifernu vaskularnu bolest.

Arterije igraju veoma važnu ulogu jer prenose krv bogatu kiseonikom od srca do drugih vitalnih organa.

Da vidimo koji su to simptomi koji ukazuju da postoji problem sa arterijama!

1. Bol u leđima
Sigurno niko ne bi u prvi mah pomislio da ga bole leđa zbog nakupljanja naslaga u krvnim sudovima. Ako je protok krvi smanjen u lumbalnoj regiji, diskovi koji podržavaju kičmeni stub slabe i može se razviti jak bol ili čak kila.

2. Pretjerano znojenje
Ako se pretjerano znojite, posebno noću, to može biti uzrokovano začepljenim arterijama. U tom slučaju srce mora više raditi da bi pumpalo krv, tijelo pokušava održati normalnu temperaturu i tako dolazi do znojenja. Prekomerno znojenje takođe može biti znak srčanih oboljenja.

3. Oticanje nogu

Jedan od najčešćih simptoma vaskularnih problema je oticanje nogu. Osobi postaje teško hodati ili stajati, a nakon nekog vremena noge ne samo da oteknu, već i utrnu. U ovom slučaju, rješenje nije mirovanje, već jedenje što više biljne hrane bogate vlaknima, te uvođenje lagane vježbe u svoj svakodnevni život.

4. Gubitak kose
Zbog začepljenih arterija, do folikula dlake ne stiže dovoljno krvi bogate kisikom, što može dovesti do gubitka kose. Na osnovu studije na 7.000 ljudi, pokazalo se da su oni koji su patili od gubitka kose skloniji postati žrtve kardiovaskularnih bolesti.

tudasfaja.com