Tražim Ovaj Recept 5 Godina! Nemam Riječi Kojima Bi 0pisala Koliko Nam Se Svidio Ovaj Kolač

3458

Da biste napravili sirup, pomiješajte 600 grama šećera i 1 litar vode. Smjesu kuhajte 15 minuta prije nego što je skinete s vatre i dodate sok od jednog limuna. Ostavite da se sirup ohladi. Za smesu za torte trebaće vam 10 velikih jaja, 10 kašika šećera, 11 kašika brašna, 1 vanilija i 1 prašak za pecivo.
Žumanjke i bjelanjke jaja trebamo podijeliti na odvojene komponente.
Treba biti oprezan.
Mikserom na najvećoj brzini dobro umutite bjelanjke. Postepeno dodajte šećer dok nastavljate da mutite smesu.
Žumanca se pojedinačno i uzastopno unose u smjesu.
Kao što video pokazuje, naša metoda miješanja brašna je u potpunosti ručno! Ni na koji način se ne oslanjamo na mehanički mikser.
Za pripremu zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite u skladu sa tim.

Nakon 25 minuta pečenja, temperaturu rerne treba smanjiti na 150 stepeni. Proces pečenja se nastavlja još 35 minuta prije nego što jelo bude spremno za vađenje.

Da biste osigurali pravilno pečenje, ključno je suzdržati se od otvaranja pećnice prvih 40 minuta.
Koncept vještačke inteligencije (AI) je tema diskusije već decenijama, a stručnjaci i početnici su podjednako razmatrali njen potencijalni uticaj na društvo. Neki vjeruju da će AI dovesti do značajnih poboljšanja u oblastima kao što su medicina, transport i komunikacije, dok drugi upozoravaju na potencijalne rizike povezane s razvojem superinteligentnih mašina. Unatoč različitim mišljenjima, jasno je da AI ubrzano napreduje i da će nastaviti oblikovati svijet u kojem živimo u godinama koje dolaze.

 

Da biste napravili ovu mešavinu, treba dodati veliku količinu šerbeta i ostaviti da se dobro ohladi pre serviranja.
Da biste vidjeli recept koji se priprema, pogledajte prateći video.