Kako ukloniti CRNU PLJESNI sa silikona u kuhinji i kupatilu ovim kućnim trikom: Radi!

860

Kako ukloniti plijesan sa silikona? Ako vas zanima kako ukloniti plijesan sa silikona nudimo vam par rješenja za taj problem.

Spore plijesni nastaju u zraku i padaju na površine. Ako padnu na vlažne površine, postaju leglo za rast plijesni. Ova plijesan je često crna, ali obično nije ista oštra crna plijesan koja se može pojaviti na drugim mjestima u kući.

Postoji mnogo različitih vrsta crne plijesni i ova se obično može lako ukloniti. Silikon je obično bijele boje, ponekad se naziva i brtvljenje koje ispunjava prostor između umivaonika, radne površine ili kade, tuša i zida. Rast plijesni često se događa na silikonu pod tušem i u kupaonici, jer je područje teško održavati suhim i čistim. Očistite ovo područje dok vidite da se plijesan počinje stvarati kako biste spriječili da izmakne kontroli.

Kako očistiti crnu plijesan u tušu na silikonu?
Najviše ekološki i najzdraviji način čišćenja crne plijesni u tušu na silikonu je prskanjem destiliranog bijelog octa direktno na silikon i brisanjem. Kao što je ranije spomenuto, bijeli destilirani ocat je moćan i može se koristiti kao sredstvo za čišćenje. Da biste to učinili, obavezno stavite rukavice kako vam plijesan ne bi dospjela na kožu.

Ako otkrijete da se plijesan nalazi u malim pukotinama, upotrijebite staru četkicu za zube, poprskajte je octom, a zatim izribajte pukotinu. Ako ocat ne radi, možete upotrijebiti izbjeljivač, ali nosite rukavice i masku za lice jer su kemikalije štetne. Ako pak ni izbjeljivač ne pomogne, onda ga pomiješajte sa sodom bikarbonom i opet izribajte. Ovi koraci trebali bi vam pomoći pri uklanjanju plijesni sa silikona.

PREUZETO