Vitamini koje je zabranjeno uzimati zajedno, ALI NIKO NE ZNA, MOGU BITI OPASNI

1050

Svi se trudimo da posvetimo dovoljno pažnje pravilnom unosu vitamina i vitaminskim suplementacijama, do sada niste nigde čuli ništa o opasnostima uzimanja vitamina.

Svi mi konzumiramo vitamine i dodatke ishrani kako ne bismo oboljeli, a to je posebno izraženo u zimskom periodu, kada su rezerve vitamina u organizmu veoma niske.

Međutim, postoji mala zamka uzimanja vitamina za koju malo ljudi zna, jer se neke vitamine nikako ne preporučuje uzimati zajedno, jer mogu biti veoma štetni za naš organizam, upozorava The Healthy.

MAGNEZIJUM i KALCIJUM

Ako ova dva minerala uzimamo istovremeno, nijedan od njih neće imati efekta na naš organizam, jer jedni na druge djeluju neutralizirajuće. U svakom slučaju, preporučuje se sačekati najmanje 2 sata između uzimanja.
GVOŽĐE i ZELENI ČAJ
Ako gvožđe pomešamo sa zelenim čajem, odnosno uzimamo ga u isto vreme, naše telo neće apsorbovati pravu supstancu. I u ovom slučaju preporučuje se minimalna vremenska razlika od 2 sata između dvije tablete.

OMEGA-3 i GINGKO BILOBA
Omega-3 je veoma važan dodatak za organizam, jer je savršeno protuupalno sredstvo, ali ako se uzima zajedno sa biljem, kao što je ginko biloba ili bijeli luk, često mogu uzrokovati zgrušavanje krvi, što može uzrokovati ozbiljne probleme u našem tijelu. .

VITAMIN A, D, E i K
Ako se vitamin K uzima sa drugim vitaminima rastvorljivim u mastima, kao što su vitamini A, D ili E, možda se neće pravilno apsorbovati.

ANTIBIOTIK i GVOŽĐE
Prema liječnicima, uzimanje antibiotika – posebno onih koji pripadaju porodici tetraciklina – i suplemenata gvožđa zajedno mogu smanjiti efekte lijekova i tako usporiti proces ozdravljenja u slučaju bolesti.

tudasfaja.com