Djevojka otkrila TRIK kako da vam se u otvorenoj tegli nikada ne svori buđ

579

Jedna je žena iz Velike Britanije na Fejsbuku podelila super trik s kojima se namirnice u teglama neće pokvariti, odnosno na njima se neće stvoriti plesan – a stručnjaci se slažu da deluje, prenosi news.com.au. Ovo je jedan od onih kuhinjskih trikova koji ne košta ništa, a donosi mnogo.

Ona naime sve svoje tegle okreće naopako, a u grupi The Prepped Mama kaže kako s tom metodom štedi i sprečava bacanje hrane.

Jednom kada je otvorite, teglu vratite u frižider, ali na obrnutu stranu. Okrenite ih naopako kako se ne bi stvorila plesan. Štedite novac i vreme”, napisala je.

Druge korisnice su joj zahvalile na ovom savetu, a jedna je ispričala kako je trik isprobala sa sosom od paradajza i kako se nije pokvario.

Možda mislite kako će celi frižider biti neuredan zbog ove metode, ali stručnjaci kažu da je ovo odličan način čuvanja hrane, jer kada teglu okrenete naopako, jako malo vazduha ulazi unutra i gotovo je nemoguće da se pokvari.

Još jedan savet je da uvek hranu iz tegle kao što je pekmez, sos od paradajza ili neki drugi namaz, uvek uzimate isključivo čistim priborom i držite otvoreno što je kraće moguće.

preuzeto