SNIKERS KOLAČ….Najvjernija kopija snickers čokoladice – TNTPortal

379

Sastojci
Ovaj predmet je porcija čokolade od 300 grama napravljena sa mlijekom.
Težina od 600 grama putera od kikirikija koji je napravljen od nule.
Količina kreme od bijelog sljeza u pitanju je oko 300g.
Težina šećera u prahu je 300 grama.

Količina karamele težine 250g.
Količina od 250g kikirikija.
Količina putera potrebna za ovaj recept je tačno 200 grama.

Priprema
Nakon što na pari otopite 150 g čokolade, 150 g putera od kikirikija i 100 g putera, smjesu treba sipati u kalup koji je obložen i dimenzija 20×30 cm.

Ostavite smjesu da se potpuno ohladi.
Nakon što kremu od bijelog sljeza sjedinite sa 300 g putera od kikirikija i šećerom, smjesu pažljivo premažite preko čokolade. Pospite kikiriki na vrh smjese i rukama ih lagano utisnite u površinu. Ostavite smjesu da se ohladi prije serviranja.
Nakon što poređate kikiriki u jednom sloju, na vrh prelijte karamel i vratite ga u rashladni uređaj. Karamela se može napraviti po ličnom receptu ili tako što ćete na pari otopiti 250 g karamel bombona sa 3 kašike slatke pavlake.
Da biste upotpunili recept, potrebno je na pari otopiti dodatnih 150 grama čokolade, 150 grama putera od kikirikija i 100 grama putera. Kada se otopi, smjesu treba preliti preko karamela.
Za optimalne rezultate, ostavite predmet da ostane u hladnjaku preko noći.
U slučaju da je gornji sloj čokolade u vašoj Snickers pločici čvršći od donjih slojeva, što rezultira raspadom pločice, ne plašite se. Stavljanjem bombona u zamrzivač na nekoliko sati, čokolada će se stvrdnuti i lakše će se rezati.

PREUZETO