JEDNOSTAVNO,BRZO I JEFTINO:Evo Kako Da Napravite Domaći Sir Za Pitu I Kolače

876

Tokom perioda u kojem se troškovi izdržavanja brzo povećavaju, a zarada (ako ih ima) sve manje, sposobnost da se jeftino kreiraju ukusni, hranljivi obroci je zaista umjetnost. Nudimo vam recept koji upravo to postiže, omogućavajući vam da na efikasan i pristupačan način proizvedete domaći sir, dok istovremeno generirate oko 2 litre sirutke. Ovaj nusproizvod poznat je po brojnim medicinskim prednostima, koje su već dobro dokumentovane.

Sastojci:
Za najbolje rezultate predlažemo korištenje dvije litre mlijeka koje sadrži 3,2% masti. Za optimalne rezultate preporučuje se korištenje domaćeg mlijeka.
Prisutna su dva limuna, što možda ukazuje na to da su u fokusu recepta ili mala količina za ličnu upotrebu.

Priprema:
Počnite zagrijavanjem mlijeka sve dok ne dostigne tačku ključanja, pazeći da ne proključa. Zatim u vruće mlijeko dodajte sok od dva limuna i dobro promiješajte. Ostavite limunov sok da djeluje, što bi trebalo da traje otprilike trideset minuta, a zatim procijedite smjesu kroz gazu ili gustu cjediljku. Na kraju, koristite gazu da spojite smjesu i podignite je kako biste lakše istisnuli preostalu tekućinu.
Kada surutka prestane da kaplje, sir je spreman za konzumiranje. Surutka se može koristiti i za pravljenje kolača ili kao hranljiv i ukusan napitak. U siru možete uživati ​​u svježem ili kao dodatak jelima.

Preuzeto