OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE BI TREBALO DA ZAMRZNETE, MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Slušajte STRUČNJAKE

Datum objave:

- Advertisement -

Zamrzavanje hrane je praktičan način da se produži njen rok trajanja uz očuvanje svežine i hranljivih materija. Dakle, postoje neke namirnice koje su posebno pogodne za ovu svrhu. Neki primeri namirnica koje su veoma praktične za zamrzavanje su meso, riba, hleb, supe i variva.

Ali nisu sve namirnice pogodne za zamrzavanje.

- Advertisement -

Saznajte kojih pet namirnica nikada ne bi trebalo da stavljate u zamrzivač.

- Advertisement -

Zelena salata

Zelena salata brzo postaje kašasta kada se zamrzne jer ima visok sadržaj vode. Nakon odmrzavanja, gotovo je nemoguće jesti. Ista stvar se dešava i sa lisnatim spanaćem. Ali pošto najčešće kuvamo spanać, to nije problem, prenosi Novi list.

Jaja

- Advertisement -

Sirova jaja se nikada ne smeju zamrznuti. Zamrzavanje može prouzrokovati pucanje ljuske i omogućavanje bakterijama da uđu. Kuvana jaja možete čuvati u običnom frižideru jedan do dva dana. Ali nikada ne bi trebalo da zamrzavate jaja.

Omlet, Jaja
foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Mlečni proizvodi sa visokim sadržajem vode

Mlečni proizvodi kao što su jogurt, kiselo mleko ili kajmak imaju visok sadržaj vode i menjaju svoju konzistenciju kada su zamrznuti. Postaju grudvaste i gube kremastost. Ako želite da zamrznete ove proizvode, prethodno ih dobro promešajte da malo poboljšate konzistenciju. Međutim, preporučljivo je koristiti sveže mlečne proizvode.

Kuvana testenina i pirinač

Kuvana testenina i pirinač gube konzistenciju kada se zamrznu i postaju kašasti. Često, nakon odmrzavanja, ove namirnice više nisu jestive. Ako vam je ostalo kuvane testenine ili pirinča, bolje je da ih čuvate u frižideru i upotrebite u roku od dva do tri dana.

(Espreso/Krstarica)

 

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM