KONAČNO ZAVRŠENO TAKMIČENJE U LEŽANJU U CRNOJ GORI Lidija i Filip izdržali 50 dana, a onda su svima PRIREDILI PRAVI ŠOK

3578

Poslije pedeset dana i junačke borbe za hiljadu eura, takmičenje u ležanju koje se tradicionalno održava u Crnoj Gori, konačno je dobilo pobjednicu – Lidiju Marković iz Nikšića, piše Blic.rs

Lidija je zajedno uz Filipa iz Mojkovca izdržala do kraja, kada su ipak dogovorom donijeli odluku da podijele pobjedu. Ipak, kao pravi džentlmen, Filip je prepustio lovorike i medijsku slavu lijepoj Nikšićanki, navodi se između ostalog u saopštenju na Instagram stranici “Etno selo Montenegro”, koji je i organizator ovog neobičnog takmičenja koje je ove godine, trajalo čak 50 dana zahvaljujući nagradi od 1.000 eura.

“U danima “osame” kada se duša sama sa sobom suoči, najdublje se porazmisli o svemu. Bilo je smijeha, plača, molitvi.. Njih dvoje od ukupno dvadesetjedno su ispratili takmičare iz Crne Gore, Rusije, Srbije i Ukrajine.

capture

Oboje su odlučili da zajedno stanu na tron i složno uz poruku svim jugoslovenskim narodima i političarima poruče da ljubav i sloga rešavaju sve . Filip kao džentlmen prepušta medijsku pobjedu Lidiji – napisali su u opisu fotografija pobjednika.

Ovogodišnja pobednica ima 23 godine, i po profesiji je kozmetičarka. Kako je istakla u jednom od intervjua tokom takmičenja, predaja joj nije bila opcija nijednog trenutka.

-Nije naporno uopšte. Nisam još odmorila i ne planiram da ustanem. Ništa nije teško. Ovde sam došla da odmaram i stvarno uživam. Sinoć smo posle ponoći proslavili hiljadu sati. Počeo je 43. dan. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju – rekla je ona

Tokom takmičenja, njeni roditelji su joj nudili 1.000 eura, koliko je iznosila i sama nagrada, samo da odustane i dođe kući, ali ona nije želela da uzme novac. Kako je rekla, godinama se spremala za pobjedu.

– Već tri godine sam čekala ovo takmičenje, svaki put saznam kad se završi. Baš mi bude krivo, a ove godine sam odlučila da ih pratim svaki dan, znala sam da se održava krajem ljeta. Mislim da sam prva poslala poruku – rekla je ona tom prilikom za medije.

Inače, rekord do ove godine držala je Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja je ležala 117 časova

  

PREUZETO