NEPOBJEDIVI SVJETSKI BROJ JEDAN: Nećete vjerovati šta je Novak Đoković završio od škole, NJENA biografija tek obara sa nogu

Objavljeno:

Novak Đoković osim što niže historijske uspjehe u tenisu, sa svojom suprugom Jelenom veliki akcenat stavlja na obrazovanje, kako svoje tako i svoje djece. Mnoge zanima koje formalo obrazovanje imaju Novak i Jelena.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj da bude svjetski broj jedan u tenisu! Na ostvarenju svog sna je počeo vrijedno da radi još od tog momenta. Zato su neke stvari morale da trpe…

Njegovi roditelji su prepoznali talenat i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser. Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

“Nisu imali razumijevanja da on ne može da sjedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada” – rekla je Dijana jednom prilikom i dodala da su vjerovali da će ostvariti ovoliki uspjeh.

Sa druge strane, Jelena Đoković je takođe pohađala Sportsku gimnaziju, jer se u to vrijeme ozbiljno bavila atletikom. Nakon završene srednje škole uspjela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gdje je studirala „Business administration“, a potom završila i master.

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smjeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima. Poslije završene profesionalne karijere Novak ističe da ima želju da upiše fakultet.

novi.ba

Povezano

Najnovije