NEPOBJEDIVI SVJETSKI BROJ JEDAN: Nećete vjerovati šta je Novak Đoković završio od škole, NJENA biografija tek obara sa nogu

Datum objave:

- Advertisement -

Novak Đoković osim što niže historijske uspjehe u tenisu, sa svojom suprugom Jelenom veliki akcenat stavlja na obrazovanje, kako svoje tako i svoje djece. Mnoge zanima koje formalo obrazovanje imaju Novak i Jelena.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj da bude svjetski broj jedan u tenisu! Na ostvarenju svog sna je počeo vrijedno da radi još od tog momenta. Zato su neke stvari morale da trpe…

- Advertisement -

Njegovi roditelji su prepoznali talenat i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser. Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

- Advertisement -

“Nisu imali razumijevanja da on ne može da sjedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada” – rekla je Dijana jednom prilikom i dodala da su vjerovali da će ostvariti ovoliki uspjeh.

Sa druge strane, Jelena Đoković je takođe pohađala Sportsku gimnaziju, jer se u to vrijeme ozbiljno bavila atletikom. Nakon završene srednje škole uspjela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gdje je studirala „Business administration“, a potom završila i master.

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smjeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

- Advertisement -

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima. Poslije završene profesionalne karijere Novak ističe da ima želju da upiše fakultet.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM