GRAD POGODIO OKOLINU TOPOLE, U RASINSKOM OKRUGU POTOP Nevrijeme napravilo veliku štetu! Oglasio se RHMZ: Ovo je NAJNOVIJE UPOZORENJE

639

Pljuskovi sa grmljavinom koji se danas očekuju na području Srbije lokalno će biti veoma intenzivni uz grad, navodi se u najnovijem upoozrenju RHMZ.

3491260-351436858-290302266762241-2670104073447066914-n-ff

FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Jako nevrijeme praćeno gradom već je pogodilo je okolinu Topole. U selu Vinča padao je sitan, ali intenzivan grad koji je pričinio štetu na njivama i voćnjacima.

– Kao da je neko sipao iz vreće, samo se odjednom sručilo na imanje. Oštećeni su zasadi trešnje, višnje, breskve, jabuke. Jedino se spasilo ono što je bilo ispod protivgradne zaštite, ali takvih voćnjaka u našem kraju i nema mnogo, kažu za RINU meštani.

Osim na poljoprivrednim kulturama nevreme je veliku štetu i brojne probleme izazvalo na putnoj infratsrukturi, posebno na lokalnim makadamskim pravcima.

Velike poplave i obilne padavine zahvatile su Rasinski okrug.

Vanredne sitaucije su proglašene u opštinama Aleksandrovac i Ćićevac, a danas i u opštini Trstenik. Teška situacija je i u brojnim selima grada Kruševca (Kukljin, Bela Voda, Koševi, Veliki Šiljegovac, Kaonik, Đunis).

3491266-t5-ff

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trstenik. Nakon jutrošnjih obilnih padavina,najkritičnije je je bilo u Lopašu,Kamenjači,Donjoj i Gornjoj Crnišavi,Donjem Ribniku Odžacima,Počekovini,Maloj Sugubini,Riljcu ,Brezovici i Popini. Voda je prodrla u jedan stambeni objekat i više pomoćnih objekata,kao i poljoprivredne parcele. Ono što je trenutno najvažnije je da nema žrtava. Brzim angažovanjem mehanizacije sprečena je veća materijalna šteta. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu kako bi se u najkraćem roku osposobili putevi ,kanali i pomoglo stanovništvu – izjavila je Milena Turk, predsjednica opštine Trstenik.

  

novi.ba