OVAKVU BORBU S KARCINOMOM JOŠ NISTE VIDJELI: Slavna glumica podijelila snimak sa zračenja, suze same teku

Objavljeno:

Šenon Doerti je donijela hrabru odlukuda podeli težak i veoma intiman trenutak svoje borbe sa karcinomom. Ona je, podsjetimo, prije dvije godine saopštila da boluje od raka dojke, koji je bio u četvrtom stadijumu.

Sada je na svom Instagram nalogu objavila video snimljen tokom prvog zračenja nakon što su joj otkrivene metastaze na mozgu. Snimak je vrlo dirljiv, glumici suze same teku od straha zbog onog što je čeka.

Glumica je dala da se snimi i priprema maske koja bi svakome teško pala, naročito što ubacivanje zavrtnja po obodu maske oko lica izaziva klaustrofobičnu reakciju. Glumica pati od izraženog straha od zatvorenog prostora, što ovaj postupak čini još mučnijim.

“Hvala ti što si nam omogućila da vidimo kako sve ovo izgleda”, napisala joj je jedna socijalna radnica koja je zaposlena baš u bolnici, ali nema priliku da iz ovakve blizine posmatra ono sa čim se pacijenti suočavaju.

Da bi Šenon mogla da primi terapiju, prethodno je morala da se za nju pripremi posebna maska. Ona se prilagođava licu svakog pacijenta, a ostavlja slobodnim samo oči i nos. Usta su prekrivena, a između usana mora se staviti drvena špatula.

I mom bratu su, još 1994. godine ljekari dali još samo 6-8 mjeseci života”, napisala joj je jedna od zena koje su je voljele. “Primio je hemoterapiju, zračili su ga i s nama je i dan-danas. Njegova mantra je bila – ja ovo mogu da pobijedim“.

novi.ba

Povezano

Najnovije