RASTVORITE OMEKŠIVAČ U TOPLOJ VODI I POTOPITE OVU STVAR U TO: Biće vam žao što ranije NISTE ZNALI za ovaj TRIK

1969

Postoje stvari koje imaju široku primenu i koristimo ih u više slučajeva.

Verovatno ćete biti iznenađeni kada saznate da omekšivač za veš možete koristiti i u druge svrhe, recimo kao sredstvo za čišćenje.

Evo kako ga možete koristiti za mnogo više stvari od pranja veša!

Omekšivač
foto: Printscreen/TikTok/wirecutter

Uklanjanje starih tapeta

Koristeći omekšivač, možete bez poteškoća ukloniti stare tapete sa zidova. U jednom litru vode rastvorite jednu punu kapicu tečnog omekšivača i sunđerom nanesite ovaj rastvor na zidove. Sačekajte 20 minuta da tapete upiju rastvor, a zatim ih ostružite sa zidova. Ako tapeta ima površinski vodootporni sloj, pre nanošenja rastvora omekšivača, uzmite žičanu četku i njome izgrebite tapetu.

Uklanjanje tragova spreja za kosu

Kada često nanosite sprej za oblikovanje, tragovi spreja završavaju na zidovima i kupatilskom nameštaju. Posle nekog vremena, tragovi od spreja se suše i nakupljaju i teško ih je ukloniti. Da biste rešili ovaj problem, samo napravite 1:2 rastvor omekšivača i vode. Dobro promešajte rastvor, sipajte u bocu sa raspršivačem, poprskajte zamrljanu površinu i ispolirajte suvom krpom.

Omekšivač
foto: Profimedia

Smanjenje nabora na tepihu

Da biste sprečili nakupljanje statičkog elektriciteta prilikom hodanja po tepihu, poprskajte tepih rastvorom omekšivača. Dodajte jedan čep omekšivača u 2,5 litara vode, sipajte rastvor u bocu sa raspršivačem i lagano poprskajte tepih. Tepih ne smete natopiti rastvorom, može ga oštetiti. Uveče poprskajte tepih kako bi se mogao osušiti preko noći. Efekat rastvora će trajati nekoliko nedelja.

Vraća stari sjaj zagorelom posuđu

Zagorele tiganje je skoro nemoguće oprati bez specijalnih hemikalija. Neki ljudi su predložili jednostavno rešenje: pokušajte da potopite tiganj u toplu vodu u koju ste pre toga rastvorili kašiku omekšivača za veš. Ostavite tiganj da prenoći i ujutru bi trebalo da ga operete bez problema.

Čišćenje tragova kamenca

Kada perete prozre vodom koja je puna kamenca, tragovi kamenca će sigurno ostati na površini. Nanesite omekšivač na fleku i sačekajte 10 minuta. Nakon toga prebrišite površinu i isperite je.

(Espreso/Krstarica)