MUŠKARAC U ISTRI ČISTIO ZID, PA ZANEMEO KAD JE VIDEO ŠTA JE U NJEMU: Policija mu odmah došla na vrata! Uklanjao drva, nastao ŠOK

Objavljeno:

Dve ručne bombe iz Drugog svetskog rata pronađene su u suvozidu na području Momjana u Istri u Hrvatskoj.

Naime, umaška policija dobila je dojavu od jednog građanina koji je prilikom čišćenja i uklanjanja drva iz suvozida pronašao dva predmeta koji podsećaju na eksplozivne naprave, piše Jutarnji.hr,

“Na mesto događaja odmah su upućeni policijski službenici i utvrđeno je da se radi o ručnim bombama iz Drugog svetskog rata koje su policijski službenici protiveksplozivne jedinice izdvojili i uništili. Policijska uprava upozorava građane da budu oprezni i da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne preduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obaveste policiju”, kažu iz istarske policije.

Ujedno podsećaju građane na činjenicu da još uvek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz Drugog svetskog rata, tako i onih novijeg datuma.

“Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, u moru i na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva, nemojte da ih dirate niti da ih donosite u policijsku stanicu kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih povreda, već o tome obavestite policiju na broj 192. Tad će na teren izaći stručne osobe koje će na siguran način ukloniti sredstva”, saopšteno je.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Povezano

Najnovije