U KEFIR DODAJTE DVA SASTOJKA – Smjesa koja ČISTI CRIJEVA u rekordnom roku, dobra je za PROBAVU i varenje

Objavljeno:

Koristi se u narodnoj medicini za čišćenje organizma od toksina!

Pravilna i izbalansirana ishrana je preduslov za zdravlje, a nakon velikih i raskošnioh gozbi, našem stomaku je potrebna pomoć. Probiotici pomažu u održavanju balansa između loših i dobrih bakterija u crevima, pa su neophodni za prilno funkcionisanje sistema organa za varenje. Pored njih, i vlakna su ta koja su značajna za održavanje procesa varenja i zdrave crevne flore.

Savršen spoj probiotika, vlakana, vitmina i minerala mogu biti kefir i mekinje. Kefir sa mekinjama se godinama koristi u narodnoj medicini i načinu ishrane za poboljšanje varenja, čišćenje organizma od toksina, ali i u procesu mršavljenja.Simptomi koji ukazuju da postoje problemi sa stomakom jesu osećaj težine, nadimanje, bol, zvučno pretakanje, poteškoće sa odlaskom u toalet i drugi neprijatni simptomi. Kada su ovi simptomi zastupljeni, važno je da se konsultujete sa lekarom, a kao dodatni lek možete krosititi kefitr i mekinje.Nije tajna da je kefir u stanju da normalizuje crevnu mikrofloru i “umiri” stomak. To je zbog bifidobakterija sadržanih u njemu, koje sprečavaju nastanak procesa fermentacije i varenja hrane, doprinose pažljivom uklanjanju štetnih toksina. Kefir poboljšava peristaltiku creva, ubrzava varenje i pomaže da se hranljive materije bolje apsorbuju. Zbog toga ga nazivaju i najboljim prirodnim probiotikom.

Mekinje su bogate vlaknima, a sadrže i kalijum i vitamine B. Oni nežno utiču na creva, poboljšavajući njihov rad, sprečavaju pojavu disbioze (mikrobne neravnoteže) i olakšavaju varenje. Dijetalna vlakna iz mekinja treba da budu obavezan deo zdrave ishrane jer imaju mnogo blagotvornih efekata po zdravlje, od bolje probave, zdravlja srca, do efekta na regulisanje holesterola i šećera u krvi.

Kombinacija kefira i mekinja često se preporučuje i u procesu mršavljenja zbog čišćenja tela i ubrzanja metaboličkih procesa. Pored zdravstvenih prednosti, kombinacija mekinja i kefira je prijatnog ukusa, osvežva,a pa je mngoima dobar izbor za doručak. Kako da napravite smešu kefira i mekinja – evo recepta:

Pomešajte dve kašike ovsenih mekinja sa 400 ml kefira. Ostavite da dostiji 15 minuta dok mekinje ne omekšaju. Po želji, možete dodati i malo cimeta.

Napomena: Ukoliko ste osetljivi na neke od navedenih sastojaka ili imate zdravstvenih problema sa crevima ili želucem, pre konzumiranja konsultujte se sa lekarom,piše Žena

Povezano

Najnovije