PUTIN SINOĆ ODMAH NAKON POBJEDE UPUTIO OVE RIJEČI ERDOGANU: Nije čekao NI SEKUND, PAZITE samo ŠTA je rekao

Objavljeno:

Turska je dobila novog/starog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, a među čestitkama našla se i ona ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Putin je, naime, Erdoganu poslao pismo, u kojem mu čestita na pobjedi.

U pismu je Putin Erdogana naslovio dragim prijateljem.

“Primite moje iskrene čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika. Pobjeda na izborima bila je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske, jasan dokaz podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku”, navodi se u pismu Putina.
On je naveo da veoma cijeni Erdoganov lični doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i “obostrano korisne saradnje u različitim oblastima”.

“Želim da potvrdim našu spremnost da nastavimo konstruktivan dijalog o aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. Pridajemo veliki značaj doslijednoj realizaciji planiranih zajedničkih projekata, prije svega izgradnje nuklearne elektrane Akuju i stvaranja gasnog čvorišta u Turskoj”, rekao je Putin.
“Od srca vam želim nove uspjehe u tako odgovornoj delatnosti kao šef države, kao i dobro zdravlje i blagostanje”, napisao je predsjednik Rusije.

novi.ba

Povezano

Najnovije