BAKA MARA JE POSTALA MILIONERKA, A UMRLA U BIJEDI TROŠNE KUĆE: Prevarili je da ostane bez muževljevih miliona: Dinara nisam vidjela!

Datum objave:

- Advertisement -

Priča o baki milionerki koja je umrla u bijedi 2016. godine potresla je Srbiju. Baka Mara je i pored nasljeđenih miliona od svog muža, umrla u bijedi, prenijeli su mediji tada. Evo i detalja priče.

Baka Marija Zlatić, iz boljevačkog sela Valakonje je nasljedstvo dobila iznenada, od muža iz Australije, ali ga se nikad nije domogla. Nije ni željela.

- Advertisement -
  • Tamo gdje ja uskoro treba da idem, pare mi ne trebaju, zato sam ih i poklonila – uz osmijeh je govorila, kao da je predosjećala skori kraj te 2016. godine.
  • Dala sam novac ljudima koji me čuvaju. Njima te pare više trebaju, a ja ionako ne znam ni koliko je to. Meni je dosta mojih osam hiljada dinara, koliko dobijam na ime poljoprivredne penzije… – kazala je ona.

U svojoj ispovijesti je dalje navela kako je došlo do toga da ne vidi ni dinara od ovog bogatstva.

- Advertisement -
  • Tačno je da sam dobila to nasljedstvo, ali od njega nemam ni dinara! Kada sam saznala da mi je suprug umro u Australiji, oko nasljedstva mi je sve opravila i sredila Mara (poznanica koja je čuvala – prim.autora). Tražila sam da se novac podijeli na tri dijela, ali jedan od onih s kojim imam dogovor da me čuva kaže da je nešto stavio meni na neku knjižicu, nešto on uzeo, a ni Mari, kako znam, nije dao koliko treba. Uzeli su još neki. Ja dinara nisam vidjela! – govorila je baka Marija, koja je živjela duboko u šumi u kući od blata sa nepunih 10.000 dinara penzije mjesečno!

Novac je po prispjeću u Srbiju, kako je pisao Kurir pre 7 godina, podigao čovjek koji treba da se brine o baki. On je kazao da je podijelio kako je baka zahtjevala i da nema više ništa za raspodelu jer se, prema njegovom kazivanju, kada se pročulo o nasljedstvu, u Australiji pojavio kao nasljednik bliski srodnik pokojnog Momčila.

Inače, bakin suprug Momčilo preminuo je 2011. godine. Marija je davne 1956. sa njim otišla u Australiju, ali se poslije godinu i po vratila jer nije mogla da se navikne na život u toj dalekoj zemlji. On je potom tamo upoznao drugu ženu, sa kojom je živio u vanbračnoj zajednici, a koja je umrla prije njega. Australijanci su potom pronašli baku u Srbiji, proglasili je nasljednikom i uplatili joj sav novac.

  • On je radio u početku kao tesar po građevinama i u fabrici u Gvilfeldu. Kasnije je imao nekoliko farmi. Ja nisam mogla da izdržim. Živjela sam od bijedne penzije poljoprivrednika i dok sam mogla, radila sam na njivi. Sada više ne mogu i sama sam sa psima i mačkama. Ljudi koji me čuvaju obilaze me na tri dana. Nisam imala ni struju, a teško mi je bez vode. Hljeb mi donose. Meni pare nisu potrebne, ničemu mi ne bi služile, a kućni prag neću napustiti. Ovako ću dok mogu – jadala se baka Marija.

Za nasljedstvo bake Marije kolale su tada različite priče. U nekoliko navrata među njenim navodnim dušebrižnicima dolazilo je do sukoba zbog para, pa je čak i policija morala da interveniše.

- Advertisement -

Bakin pokojni suprug Momčilo poslije smrti je pored 940.000 dolara u kešu ostavio i oko četiri miliona australijskih dolara nasljedstva u nekretninama. Trebalo je četiri godine da se pronađe nasljednik jer ih u prvi mah nije bilo u Australiji. U međuvremenu je narastao iznos poreza, pa je država to odbila i na kraju je ostalo „svega“ 940.000 dolara nasljedniku.

Kako su otišli “preko”

  • Sjećam se, kao da je juče bilo – setno je pričala Marija. – Bilo je to 1956. godine. Momčilo i ja smo kupili kartu u jednom pravcu za Australiju, a put nas je odveo u gradić Gvildford. Moj muž je radio kao tesar u jednoj fabrici, a ja sam brinula o domaćinstvu.

Poslije godinu i po, Mariji je stigla vijest da joj je majka Stana teško bolesna. Nije razmišljala. Sjela je u prvi avion i vratila se kući.

  • Brinula sam o bolesnoj majci, na kraju je i sahranila, ali se u Australiju više nisam vratila – pričala nam je Marija.
  • Momčilo mi je povremeno pisao. I slao mi je novac. Želio je da se, kada dočeka penziju u Australiji, vrati u Srbiju. Godine su prolazile. Potom i decenije. Ali, Momčilo se nije vraćao. Pričalo se da se u Australiji obogatio i postao gazda nekoliko farmi stoke, ali su svi mislili da to nije istina.

Onda je Mara saznala za njegovu smrt, preko komšinice Mare.

  • Mara je stupila u kontakt sa ljudima iz Australije. Godinama je tragala i na kraju su me, početkom septembra prošle godine (2015.godine), obavijestili da sam naslijedila Momčilovu imovinu. Pare sam dobila prije nekoliko meseci. I odmah sam ih podijelila. Meni, vidite i sami, baš ništa ne treba – zaključila je Mara u jednom od intervjuua.

Sudbina ove starice svakako je filmska, priznaćete!

(kurir.rs)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM