OVU NAMIRNICU STAVITE NA KRPELJA I SAM ĆE POBJEĆI: Svi je imate u kuhinji, bitno je samo da BRZO REAGUJETE

Datum objave:

- Advertisement -

Ako niste mnogo vješti, najbolje je da odete kod ljekara i prepustite njemu da ukloni ovog parazita

Krpelji će ostati na vašem tijelu nekoliko sati prije nego što se udube u vašu kožu. Najviše vole vlažne delove tela, poput stomaka, prepona, pazuha ili vrata ispod kose.

- Advertisement -

Zato je najbolje da se istuširate odmah po povratku sa putovanja i dobro operete kosu. Ako se krpelj ipak uvukao u kožu, možete ga ukloniti uz pomoć pincete, ali treba tačno da znate kako da uhvatite ovog parazita da biste ga potpuno uklonili sa kože.

- Advertisement -

Ako niste mnogo vešti, najbolje je da odete kod ljekara i prepustite njemu da ukloni ovog parazita. Međutim, svako od nas u kuhinji ima hranu zbog koje će ovaj parazit izaći sam od sebe. To je so, jer krpelji ne podnose ovu hranu.

Posolite mjesto gdje se krpelj nalazi i preko njega držite komad vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati vazduha, a so će obaviti svoj posao i izaći će sam.

Pomaže i al*ohol

- Advertisement -

Pored soli, možete koristiti i al*ohol. Parče vate ili gaze dobro natopite alkoholom i njime brzim pokretima premažite mesto gde se krpelj nalazi u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Zbog dejstva alkohola i zagrevanja kože on će izaći, ali samo pazite da mu neki dio tijela ne ostane u koži. Ako nemate ljekoviti al?ohol, može se koristiti i rakija. Mjesto na kome se krpelj nikada ne smije mazati uljem, jer će tako samo proći dublje pod kožu.

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM