ZVANIČNO SAOPŠTENJE KLUBA NOVAKA I JELENE OSTAVILO REGION U ŠOKU: Donijeli smo tešku odluku

Objavljeno:

Teniski klub Novaka i Jelene Đoković prestaje s radom i najbolji teniser svijeta vratit će prvog dana jula svoj teniski centar Beogradu, potvrđeno je iz Novakovog teniskog centra.

Ujedno to znači i gašenje kluba, o čemu su prije nekoliko dana pisali tamošnji mediji navodeći da je odluka šokantna.

Teniski centar je u 15 godina bio domaćin sedam ATP turnira i jednog WTA turnira, a Đoković ga je koristio i za svoje pripreme te trening, prenosi Klix.

“Dugo smo razmišljali i donijeli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od 10 godina. S velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je više desetaka hiljada djece na tom mjestu zaigralo tenis i podsjeća na uspješne organizacije turnira s kojih je najljepša slika Beograda bila poslana u svijet.

Objavu dijeli Novak Tennis Center (@novak.tennis.center)

“Na kraju ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekt i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda. Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte, od kojih će se neki nastaviti baviti teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti pravovremeno obaviještena”, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, Đoković je u srijedu ispao u četvrtifinalu ATP turnira u Rimu porazom od Danca Holgera Runea rezultatom 2:1 u setovima.

NOVI.BA

Povezano

Najnovije