ČUVENA TURSKA GLUMICA JE JUGOSLOVENKA I TEČNO GOVORI NAŠ JEZIK: Druži se s našom pjevačicom i danas izgleda SKROZ DRUGAČIJE

Datum objave:

- Advertisement -

Serija “Sulejman Veličanstveni” se i sada prikazuje kod nas na malim ekranima, a jedna od najupečatljivijih uloga je upravo – Nigar Kalfa.

Kao Nigar Kalfna u seriji “Sulejman Veličanstveni” glumica Filiz Ahmet očarala je brojne gledaoce širom svijeta. Upravo ta uloga joj je otvorila mnoga vrata u svijetu glume, te niže sve veće uspjehe u karijeru. Ali, malo je poznato da je ova dama makedonskog porijekla, kao i da tečno govori i srpski jezik!

- Advertisement -

Ljubav prema ovog profesiji naslijedila je od svog dede, čuvenog turskog glumca Luftije Sejfulaha. Osim toga, mama joj radi kao suflerka u pozorištu. I prvi Filizini angažmani bili su baš na daskama koje život znače.

- Advertisement -

Iako je mislila da će svoju karijeru razvijati kroz predstave, uloga u turskoj seriji “Zbogom, Rumelijo” donijela je veliki preokret. Kako je u pzorištu odraslam ne krije da je imala brojne predrasude o radu pred kamerama, ali ističe da se vrlo brzo i lako snašla.

Ulogu Nigar Kalfe, koja ju je vinula u zvijezde, dobila je na kastingu i tada se preselila iz rodnog Skoplja, gdje je odrasla i završila Akademiju dramskih umjetnosti, u Isanbul.

– Uloga Nigar Kalfe me je obogatila novim iskustvima. Snimamo svakodnevno po petnaest sati, šest dana nedeljno. Jeste naporno, ali utješno je to što radim posao koji želim. Kao umjetnici, uvijek nađemo suštinu, znamo kako da izdržimo napor zato što imamo cilj. Na setu je atmosfera odlična, svi se družimo. Pomažemo jedni drugima, posebno partneri u dijalozima. Scena nije završena dok ne damo pravu energiju koju traži priča. A prije snimanja se dogovaramo kako najbolje da je odigramo – izjavila Filiz jednom prilikom za “Gloriju”.

- Advertisement -

Dok je radila na hit seriji, jedino što joj je nedostajalo, kako kaže, bila je porodica.

– Naravno da mi nedostaju, i to mnogo. Ranije se nikad nisam odvojila od kuće na tako dug period. Ne viđam ih često, čak ni preko Skajpa, jer kad se vratim sa snimanja, oni već spavaju. Radim sve što mogu da se vidimo bar jednom u dva mjeseca, ili oni dođu u Istanbul ili ja odem u Skoplje. Više volim kad ja uspem da odem kod njih, jer onda vidim čitavu familiju i rodbinu, družim se sa prijateljicama i uživam u tišini i spokoju mog grada.

Popularnost joj ne smeta, i prija joj što je publika voli, jer to smatra potvrdom da dobro radi svoj posao i da se na pravi način posvetila svakoj ulozi.

– Da, normalno, ali retko se pojavljujem u javnosti, s obzirom na to da sam skoro stalno na setu. Ali kad se pojavim, to nije strašno. Prija mi što me publika voli, to znači da dobro radim svoj posao. I koliko god da nisam raspoložena, uvek se fotografišem sa svojim obožavaocima.

Iako joj pozorište veoma nedostaje, glumica se posvetila serijama. Međutim, ono šti je sve iznenadilo je njena drastična promjena izgleda. Svoju dugu kosu je skratila i sada ima paž frizuru, a nerijetko je možemo vidjeti i sa vrlo upečatljivom šminkom. Mogu se čuti komentari da je izuzetno mladolika, kao i da nikad bolje nije izgledala, što govori u prilog i činjenica da je sada mnogo mršavija nego u ranoj mladosti.

Posjeta Vranju

Filiz Ahmet je 2020. godine posjetila Srbiju, kada je prisustvovala premijeri dečije predstave “Čarobnjak iz Oza”, na sceni obnovljene zgrade pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, pružajući podršku svojoj nekadašnjoj profesorki svenskih pokreta Krenari Nevzati Keri, koja je bila zadužena za koreografiju.

“Lijepo smo razgovarali, vrlo je neposredna i otvorena u komunikaciji, fino se ponašala sa svima nama, mi smo kolege, ali sasvim neočekivano za nekog ko je tako poznat i popularan, ko je zvezda”, istakao je tada Jovanović.

Takođe, na njenom Instagramu može se vidjeti i slika sa našom čuvenom pjevačicom Hankom Paldum.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM