4 TRIKA ZA ČIŠĆENJE RAVNE PLOČE NA ŠPORETU: Zasijaće kao nova bez muke i ribanja, a sve već imate kod kuće

Datum objave:

- Advertisement -

Čišćenje keramičke ploče mnogima deluje kao mnogo lakši posao u odnosu na klasične ringle, ali i održavanje ravne ploče mnogim domaćicama zadaje glavobolju, naročito ako jelo kojim slučajem iskipi, piše Stvarukusa.rs

Umjesto kupovine skupih hemikalija i sredstava za čišćenje probajte sa prirodnim sredstvima. Koristite isključivo mekane krpe i sunđe, a žice i sprave za struganje bi trebalo izbjegavati. Ova prirodna sredstva za čišćenje prave se vrlo jednostavno, a sastojke već imate u svom domaćinstvu.

- Advertisement -
  1. So i soda bikarbona

U posudi pomešajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmiješajte, pa dodajte kašiku vode i miješajte dok ne dobijete pastu. Dobijenu smesu nanesite na sunđer i njom očistite ploču. Mlakom vodom i čistom krpom pređite preko ploče, a ona će zasijati kao nova.

- Advertisement -
  1. Limun i soda bikarbona

Limun se pokazao kao moćna namirnica u borbi protiv masnoće, a soda bikarbona je neizostavan sastojak kada je čišćenje u pitanju. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna.

Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.

  1. Alkoholno sirće

Pomiješajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mješavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata.

- Advertisement -
  1. Pasta za zube

Zaprljanu ravnu ploču šporeta, verovali ili ne, lako će očistiti obična pasta za zube. Na tufer, vatu, ili maramicu nanijeti pastu, lagano utrljajte na površinu ploče i na kraju prebrišite mokrom krpom. Izuzetno je efikasna za skidanje zakorjelih fleka od iskipelog mleka, ali za uklanjaje mrlja od ulja nastale prilikom prženja.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM