OVAJ RASTVOR ČINI ČUDA ZA BILJKE: Cvjećari tako vraćaju život uvenulom cvijeću

Datum objave:

- Advertisement -

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna – da biljke cvetaju još lepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati, prenosi uspesnazena.com.

Kako pravilno pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

- Advertisement -

1. Sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš)

Može se, pre zalivanja, zemlja u saksiji posuti 1 kašičicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 čajna kašičica šećera na 1 čašu vode).

- Advertisement -

Fikuse možete jednom mesečno zalivati zaslađenom vodomNa 1 litar vode uzima se 1 čajna kašika šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlekom. To će doprineti sjaju i lepoti biljke.

Mleko je, inače, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricom mleko, direktno u stablo biljke.

2. Odličan efekat na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem

U litar vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu kašičicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini s vodom, da ne bi opeklo korene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cveće.

- Advertisement -

Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mesečno.

3. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje rastvora aspirina (andola)

Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

4. Biljke možete zalivati sledećim rastvorom:

Uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjivi rastvor za zalivanje biljaka je spreman.

Biljke venu iz neobjašnjivih razloga?

Uzrok mogu biti sitne štetočine i mušice, koje je teško uočiti golim okom, a može biti koristan sledeći trik: za njegovu realizaciju biće potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ivice saksije, i zalijte cveće. Nakon 2 dana, zamenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.

Od sada ne morate zalivati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji su u sastavu smese glave šibica, prodiru u tlo i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.

Da biste sprečili pojavu gljivica, koristite bakarne novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.

alo.rs
- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM