EVO OD KOG DATUMA KREĆE TOPLIJE VRIJEME! Meteorolog Todorović iznio prognozu DO KRAJA MAJA, padavine će potrajati

Datum objave:

- Advertisement -

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je danas da će padavine koje se u Srbiji očekuju do narednog četvrtka, biti više lokalnog karatkera.

– Biće lokalne grmljavine, pogotovo od ponedeljka, tako da je to jedna letnja varijanta padavina sa kratkotrajnom kišom, umerenim pljuskovima ili grmljavinom – izjavio je Todorović.

- Advertisement -
Pljusak
Pljusakfoto: Marko Nikolić

Todorović je dodao da su ponegde moguće veće količine padavina, od 10 do 20 milimetara.

- Advertisement -

Naveo je da će vodostaji Save i Dunava ostati nepromenjeni, kao i da postoji mogućnost da usled letnjih pljuskova dođe do lokalnih bujičnih poplava.

– U junu i u tim letnjim mesecima je izvesno da bi pri nekim jačim pljuskovima bilo onih jačih lokalnih bujičnih poplava, ali za sada, naredne sedmice sa ovim predstojećim padavinama, ne bi trebalo da bude nekih izlivanja – naveo je Todorović.

Drina
Drinafoto: AP

Prema rečima Todorovića, vetar je slabiji danas u odnosu na prethodne dane.

- Advertisement -

– Vetar će da oslabi, evo danas u Beogradu ne duva košava, kriterijum za košavu je da brzina vetra bude veća od 11 metara u sekundi, bolje rečeno 40 kilometara na čas – objasnio je Todorović.

On je dodao da će sutra u Južnom Banatu biti kratkih udara vetrova olujne snage, sa maksimlnom brzinom od 100 kilometara na čas.

Todorović je rekao da će druga polovina maja biti toplija, sa količinom padavina oko proseka.

– Tek nešto višim temperatura možemo da se nadamo posle 25. maja, mislim na one vrednosti od 25 stepeni i više – zaključio je Todorović.

(Espreso / Agencije)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM