POGLEDAJTE HAPŠENJE BALKANSKOG KARTELA! Kriminalci “pali” u gaćama! Ovo je najveća akcija srpske policije u historiji (VIDEO)

Objavljeno:

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M.S, M.L, M.J, D.Đ, M.M, D.N, I.C, R.R, G.P, M. R, V.S, M.P. i J.L, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako prenosi Kurir, među njima su i vođe “balkanskog kartela”.

  • Ova organizovana kriminalna grupa koju čini 20 lica sumnjiči se da je umješana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije – saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Inače, kako smo pisali, među uhapšenima su Pink Panter Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević (73), Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, zvani Đeneral, odnosno Deda.

  • Srbija je još jednom uspješnom akcijom još jednom pokazala i dokazala da je pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala. Pripadnici MUP po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz koordinaciju Europola, uhapsili su 13 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija koje su funkcionisale kao balkanski kartel. U saradnji sa Europolom, Srbija je uspjela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove krimimanlne aktivnosti širom svijeta. Radi se o 5 tona ko*aina zaplijenjenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Roterdamu, u Holandiji. Pronađena veća količina novca i oružja na 20 pretresanih lokacija. Za uspješnu borbu protiv organizovanog kriminala potrebna je međunarodna akcija – rekao je šef UKP Ninoslav Cmolić.

kurir.rs

Povezano

Najnovije