AZIJSKA DJECA SU NAJZDRAVIJA NA SVIJETU ZBOG SLJEDEĆIH 10 RAZLOGA: Imaju navike koje su nezamislive djeci na Balkanu

Datum objave:

- Advertisement -

Rastu u odgovorne, vrijedne i poštene ljude zahvaljujući disciplini, znajući da pored prava imaju i svoje obaveze.

Ove metode koje se primjenjuju u azijskim zemljama, lako možete primeniti u svojoj kući kako biste sačuvali zdravlje djece:

- Advertisement -

1. Obavezne vježbe za oči

- Advertisement -

U kontinentanoj Kini osnovce i srednjoškolce upućuju na vježbe oka koje su usmjerene na poboljšavanje cirkulacije krvi i opštanje očnih mišića. Vježbe sa sastoje od 6 sesija koje uključuju trljanje područja oko očiju, a obično se rade dva puta dnevno.

2. Ispit se polaže napolju

Većina pismenih ispita vrši se napolju. Ova praksa ima dvije dobrobiti: sprečava varanje, jer su studenti dosta udaljeni jedni od drugih prilikom sjedenja, a o zdravstvenim koristima da i ne pričamo. Sunce i svjež vazduh dodatno smanjuju stres zbog polaganja ispita.

- Advertisement -

3. Ne čitaju iz velike blizine

U Kini postoje specijalni držači-šipke koje djecu sprječavaju da se previše primaknu knjizi i tako čitaju sa sigurne udaljenosti. Ove šipke/držači znatno popravljaju stav pri sjedenju.

d1ljgiwx0aaibwu

4. Online nastava u slučaju vremenskih neprilika

Ukoliko je vreme nestabilno, časovi se prenose online. Deca iz udobnosti svog doma prate čas uživo, a pri tome su maksimalno zaštićeni od poplava, požara, snega i ostalih nepogoda.

5. Zdrava hrana u malim količinama

U Japanu škole đacima serviraju obroke u smanjenom obimu, uglavnom sa niz priloga kao što je riža, povrće i meso. Nema glavnog jela, kao što to Amerikanci rade. U Japanu se sve fokusira na lokalnu proizvodnju, pa je tako i hrana sa lokalnih marketa.

6. Svako dijete ima obaveze koje mora da ispuni

U Japanu se od djece očekuje da imaju obaveze i da te obaveze redovno i dobro ispunjavaju. To ih uči da se staraju o sebi.

7. Nošenje maski

U Japanu je osnovna kultura, da osoba koja ima virus ili je alergična na polen, prašinu i td. – nosi masku u javnosti. To sprječava raspršivanje virusa okolo i smanjuje mogućnost da se zaraze druge osobe oko vas.

8. Pješačenje do škole

Djeca do školi pešače, više nego što koriste gradski prevoz. Sve više azijata instalira merač koraka kako bi šetali, tj. pješačili što više. To je jedini vid rekreacije i ljudi ga maksimalno koriste.

9. Zavisnost od interneta i igrica se sprječava

Djeca se redovno kontrolišu kako ne bi došlo do zavisnosti od interneta i igrica. Djeca mlađa od 16 godina, po zakonu vlade, su sprječena da budu na internetu poslije ponoći.

10. Što više vremena u prirodi

Kampovanje i bilo koji vid aktivnosti napolju je poželjan. Azijske zemlje smatraju da djeca i odrasli moraju biti što više u prirodi, kako bi poboljšali mentalno zdravlje.s

  

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM