ZLOSTAVLJAO I DJECU U JASLICAMA, PA DAO SKANDALOZNU ODBRANU: Novi jezivi detalji o vaspitaču pedofilu iz Odžaka: Broj zlostavljane djece sve veći

Datum objave:

- Advertisement -

“Kada je ostajao sa decom sam slikao ih je gole, dodirivao im po*ni o*gan, čak i grizao”, zgroženo priča majka iz Odžaka detalje seksualnog uznemiravanja djece koje se događalo u proteklom periodu u PU “Poletarac”. Kako dodaje, na meti pedofila I. O. bila su muška djeca stara tri, četiri godine, dok je stariju decu fotografisao samo kada su musava, tokom i nakon obroka.

Uznemireni roditelji iz Odžaka i okolnih mjesta čija djeca idu u vrtiće PU “Poletarac” sastali su se danas sa predstavnicima ove opštine, kao i pomenute predškolske ustanove. Kako “Blic” saznaje, roditeljima je rečeno da je I. O. bio jedini koji se za poziciju stručnog saradnika u nastavi javio na konkursu, te da je u septembru mjesecu prošle godine organizovan obavezni psihološki test za sve zaposlene koje je 26-godišnjak prošao.

- Advertisement -

– Rečeno nam je da niko nije primijetio njegovo čudno ponašanje, te da je u pitanju manijak koji je svoja nedjela vješto prikrivao – pričaju za “Blic” ogorčeni roditelji detalje sa sastanka.

- Advertisement -

Na sastanku su se mogle čuti izjave roditelja čija djeca su doživjela zlostavljanje, a koja svjedoče o gnusnim djelima “vaspitača”. Kako navode roditelji, priča se da je njegov izgovor pred policijom bio da je samo “vadio iz gu*e djetetovu stolicu”.

– Jedna majka je ispričala kako je njeno dijete nevoljno odlazilo u vrtić u proteklom periodu, te kako nisu mogli ni da zamisle razloge za to. On je ostajao sam sa djecom, a to nije smjelo da se dogodi. Roditelji jednog dječaka svjedoče kako im je rekao: “Nemojte da mi dirate pi**, to smije samo (ime poznato redakciji)” – ogorčeno priča majka koja je prisustvovala sastanku.

Kako dodaje, uhapšeni mladić uopšte nije vaspitač, već je završio srednju školu, opšte obrazovanje.

- Advertisement -

– Nisu nam precizirali šta je završio, pretpostavljam da je u pitanju naša odžačka gimnazija. Kako pored tolikih vaspitača na birou, pitanje je na koje nismo dobili odgovor – navodi naša sagovornica.

Među zlostavljanom djecom i vaspitačicino

– Šta mogu da vam kažem kad je među dječacima koji su trpjeli zlostavljanje i dijete vaspitačice koja radi u vrtiću. Za sada ima oko 15, 16 prijava, a pitanje je koliko će ih još biti. Čula sam da je među njegovim žrtvama bilo i dijete u jaslicama, staro dvije i po godine. Ovo je mala opština, svi se međusobno znamo. Moje dijete se spasilo samo zato što je bilo starije – kaže majka.

Pedofil I. O. radio je u vrtiću u Bogojevu pod nazivom “Maslačak”, ali je sve češće dolazio i kao zamjena u objekte u Odžacima.

Prema riječima roditelja, nije poznato od kada je tačno I. O. u radnom odnosu, ali je nakon prvobitnog privođenja u četvrtak, 4. maja, već sutradan došao u vrtić kako bi potpisao momentalni otkaz.

– Nije nam jasno kako je mogao biti pušten u objekat vrtića nakon što se saznalo šta je učinio. Pretpostavljam da će se sve saznati – kaže ova majka.

Tražili smo ostavku direktorice

Kako navodi naša sagovornica, svi roditelji koji su prisustvovali su tražili ostavku direktorice jer smatraju da je to najmanje što može da učini.

– Tražili smo ostavku. Svakog ko je odgovoran. Rečeno nam je da će djeca dobiti psihološku podršku u vrtićima, ali mi hoćemo da znamo šta se tačno desilo i kako je moguće da se takav propust napravi. Republička inspekcija češlja dokumenta, ali i mi ih želimo na uvid – navodi ogorčena meštanka Odžaka.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM