MAJSTOR ZA VEŠ MAŠINE OTKRIO KOJI PROGRAM ZA PRANJE JE NAJVIŠE KVARI: Ni slučajno ga NE PALITE

Objavljeno:

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša

Mašine se najčešće kvare na podešavanju od hiljadu i preko hiljadu obrtaja. Ukoliko želite da sačuvate vašu veš mašinu i koristite je što duže, izbegavajte programe koji je forsiraju da brzo radi.

Majstori konstantno upozoravaju na ovakve stvarti, ali čini se da mi radimo samo ono što nama odgovara. Ukoliko nemate novca da menjate mašinu svaka dva minuta, onda bi mogli da poslušate savete ovog majstora.

Mašina za veš, Veš mašina
foto: Profimedia

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba pomenutog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine. Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala- tada i možete da se koristite program za brzo pranje (ali ne često).

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Pomenuti majstor je za objašnjenje problema dao primer pranja peškira. S obzirom da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje od 28 minuta može da ošteti bubanj, prenosi Superžena.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da lupa i da se pomera“, rekao je on.

Koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

„Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju“, tvrdi majstor.

Izvor: Espreso

Povezano

Najnovije