ŽENE 45+ NE TREBA DA SE OBLAČE OVAKO: U ovoj odjeći izgledate degutantno, koliko god da ste zgodni!

Objavljeno:

Kada je riječ o modi, prednost žene starije od 45 godina je ta što je ideja o njenom stilu već formirana, mišljenje drugih više nije toliko važno, a dama je sigurna u sebe i zna kako da iznese komade koji joj dobro stoje.

Ipak, čak i najboljima se dogodi da naprave sljedeće greške zbog kojih izgledaju smiješno, a ponekad i vulgarno i prosto!

  1. Svijetla šminka

Upotreba dekorativne kozmetike previše svijetlih nijansi može izgledati nekako buntovnički i atraktivno, ali nakon 45 ipak je bolje okrenuti se prirodnosti. Mirne nijanse hladnih ili toplih boja delikatno će naglasiti vaše najljepše crte lica.

Proizvode sa šljokicama koristite oprezno, poput sedefastih sjenki. Sredina četrdesetih je vrijeme da zaboravite na proizvode za samotamnjenje, kao i na uokvirivanje izvan kontura usana.

  1. Životinjski dezen

U ovom starosnom dobu, obične tkanine u boji izgledaju najbolje. Dezene divljih životinja treba vrlo pažljivo dozirati. Ako ne želite da se odreknete ovog popularnog printa, uklapajte ga sa svedenim, jednostavnim komadima.

  1. Odjeća pogrešne veličine

Harmonija i balans su najvažnija pravila. Vrećasti modeli vam neće pomoći da sakrijete nedostatke, naprotiv, dodatno će ih istaći. Za vas nije najvažnije da pratite trendove, već da nosite ono što vam dobro stoji, a takvih komada sigurno ima puno.

  1. Minić i predubok dekolte

Godine se prvo vbide na rukama, kolenima i vratu. To ne znači da treba da budete pokriveni od glave do pete, ali svakako je vreme da zaboravite minić i degutantno duboke dekoltee. Što se tiče dužine suknje ili haljine, najbolji izbor su midi modeli ili oni malo iznad koljena, kao i rukavi 3/4.

  1. Novi način kombinovanja

Ako imate više od 45 godina, ne znači da treba da bacite kompletnu garderobu. Samo treba da je uklapate drugačije. Na primjer, od sada farmerke nosite sa lepršavom košuljom, umesto sa atket majicom uvučenom u pantalone…

(Stil.kurir.rs)

Povezano

Najnovije