Vučić Uroša optužio za nacizam: A EVO ŠTA ZAPRAVO STOJI NA NJEGOVOJ MAJICI

Objavljeno:

Osumnjičeni U. B. za osam ubistava i 14 ranjavanja kod Mladenovac na sebi je u trenutku hapšenja imao plavu majicu na kojoj s prednje strane piše Generacija 88 na proputovanju sa mapom tri zemlje.

Natpis na toj majici je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, protumačio na način da je U. B. poštovalac Hitlera, dok su tabloidi i poslanik SNS-a i advokat Vladimir Đukanović tvrdili da se na majici nalazi mapa tri nacističke zemlje Španije, Italije i Njemačke, podsjeća Danas.

Ipak, ukoliko se malo pažljivije pogleda majica i mapa Evrope vidi se da su na majici Španija, Francuska i Italija.

Na to je na svom Twitter nalogu ukazao i novinar Nemanja Rujević.

On je napisao: „Da li su tabloidi poput Blica stvarno spremni da na ovoj mapi vide Njemačku umjesto Francuske kako bi podržali Vučićevu zaumnu priču? Jesu“.

Reagovao je i bivši predsjednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović iz redova DS-a. On je na svom Twitteru napisao: „Generation 88 (grafika tri mediteranske države I/F/E) on tour“ Ako je to nacistički simbol, evo uhapsite me momentalno, zbog širenja naci slike. A ako nije, sramite se što sakrivate stvarne uzroke tragedije i lupetate. Time doprinosite da se bezumna ubistva ponavljaju“.

Osim Rujevića i Kuzmanovića, brojni korisnici ove društvene mreže uključili su se u diskusiju i naveli da je riječ o majici sa maturantske ekskurzije i da su na njoj prikazane zemlje koje su maturanti iz Mladenovca posjetili.

Podsjetimo, Vučić je na konferenciji za javnost rekao da je u četvrtak uvečer načinjen teroristički akt i da su antiterorističke jedinice imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu. On je naveo i da je osumnjičeni nosio majicu na kojoj piše „Generacija 88“

Kako je objasnio 88 je kod za „Heil Hitler“ budući da je H osmo slovo abecede.

„U Srbiji si našao Hitlera, đubre jedno, koji je toliko nesreće nanio ovom narodu, pa si ovdje našao njemu da mu se diviš i ubijaš ljude“, uzviknuo je on.

Kada je riječ o motivima za uhapšenog U. B. Vučić je rekao i da je U.B. kazao da je zločin počinio zbog „omalovažavanja“.

„Omalovažavanje, jedna glagolska imenica koju ponavlja sto puta“, naveo je Vučić.

Dio stručne javnosti se pak ne slaže sa ocjenama da je kod Mladenovca izvršeno djelo terorizma. Tužilaštvo se još nije oglasilo i kvalifikovalo djelo U. B.

  novi.ba

Povezano

Najnovije