Objavljeno kako se branio otac dječaka ubojice: EVO ŠTA JE REKAO NA SUDU

13821

VLADIMIR Kecmanović, otac 13-godišnjeg ubojice Koste Kecmanovića, koji je u srijedu u osnovnoj školi u Beogradu ubio osam školskih kolega i portira te ranio još šestero djece i nastavnicu, ispitan je u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu.

Saslušan je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teških djela protiv opće sigurnosti. Sumnja se da je Vladimir Kecmanović u prethodnom razdoblju obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom tako što ga je vodio u streljanu da bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, unatoč činjenici da dječak ima tek 13 godina.

Također, sumnja se da je otac postupao protivno odredbama Zakona o oružju i streljivu i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno skladištenje oružja i streljiva jer nije osigurao uvjete za siguran smještaj i skladištenje oružja i streljiva kako ne bi moglo doći u posjed neovlaštenih osoba, odnosno da ga nije posebno odvojio u zaključani sef koji se ne može lako otvoriti.

Aktivno se branio

Vladimir Kecmanović se tokom saslušanja aktivno branio. Rekao je da nije kriv za počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret te je detaljno iznio svoju obranu.

Tužiteljstvo će sucu predložiti određivanje pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela i uznemiravanja javnosti.

Ispitivanje Vladimira Kecmanovića trajalo je oko tri sata.

novi.ba