DJEČAK-UBICA NEĆE KRIVIČNO ODGOVARATI: Više javno tužilaštvo u Beogradu o pucnjavi u školi na Vračaru, evo ko je pravno ODGOVORAN!

Datum objave:

- Advertisement -

Učenik VII razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”, K.K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbjedjenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) odredjeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

- Advertisement -

Prethodno su na licu mjesta uvidjaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

- Advertisement -

Takodje je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime cijelog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale djece i radnika škole.

- Advertisement -

Kurir.rs

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM