DJEČAK NEMA NI ZRNO KAJANJA ZA MASAKR KOJI JE POČINIO U ŠKOLI: Ispričao sve u policiji – čuvara je upucao sa 14 METARA?!

Objavljeno:

Dječak navodno na saslušanju nije pokazao ni trunku kajanja nakon krvavog pira koji je počinio.

U ranim jutarnjim časovima se u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” dogodio krvavi pir kada je dječak, inače učenik sedmog razreda, izvadio pištolj i pucao u čuvara, nastavnicu historije i prisutne đake. U pucnjavi je ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a policija je nakon hapšenja maloljetnika otišla i do njegove zgrade i izvršila pretres stana. 

On je nakon krvavog pira i saslušan, a kako se navodi, nije pokazao ni trunku kajanja. “Dječak nema ni zrno kajanja za zločin koji je počinio. Nikakav odnos prema krvavom piru. U policiji je sve ispričao šta i kako je planirao”, navodi izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Kako saznaje Blic, dječak (13) koji je počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” sam je pravio molotoljeve koktele, koji su mu pronađeni u rancu. “Otac ga je vodio u strijeljanu, puno je vježbao i očigledno da je bio jako vješt čim je čuvara upucao sa 14 metara”, dodaje izvor “Blica”.

Kako navodi sagovornik, dječak je prijavio nasilje u školi glume DKC prije dvije godine, kada je bio peti razred. “Drug iz grupe ga je udario, nakon čega mu je pukla usna. Reagovali su iz Centra za Socijalni rad, Tiršova je tada napisala izvještaj i roditelji su pozvani na razgovor. To je jedino nasilje koje je prijavljeno prema dječaku”, dodaje sagovornik.

Ističe i da je dječak već duže vrijeme posjećivao psihologa. Ispred škole se nalaze potresena djeca, kao i roditelji koji su u panici. Ulice su blokirane i prisutne su jake policijske mjere. “Čuo sam pucnjavu, neki đaci su odmah izašli u hodnik da vide šta se dešava. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo napolju. Svi su počeli da vrište, nastala je opšta panika, svi su krenuli da trče, kada sam izašao vidio sam ga, on je došao i uperio pištolj u sve nas”, kroz plač priča jedan od šokiranih učenika.

(MONDO)

Povezano

Najnovije