PACIJENT PREMINUO NAKON ŠTO JE MEDICINSKA SESTRA ISKLJUČILA APARAT KOJI PRATI RAD SRCA: Mašina joj smetala dok je pričala preko telefona

Objavljeno:

Džeraldin Lumbo Dizon je 29. jula radila noćnu smjenu u privatnoj bolnici Nepean u Kingsvudu, u Sidneju, kada je primila poziv od rođaka i isključila zvuk na monitoru.

Građanski i administrativni žalbeni sud Novog Južnog Velsa takođe je utvrdio da je propustila da upozori ljekare na nepravilan srčani ritam pacijenta nekoliko trenutaka prije incidenta.

Na ročištu, medicinska sestra je oglašena krivom za nedolično profesionalno ponašanje i nedovoljno profesionalno ponašanje.

Utvrđeno je i da Dizon nije uspio da obezbjedi liječenje pacijentu, koji je imao bubrežnu i srčanu insuficijenciju, dok je bila na pozivu.

Nakon njene smjene, ljekari su ostali zbunjeni njegovim narušenim zdravljem jer nije uspjela da ponovo uključi monitor.

U svojoj završnoj odluci, Tribunal je presudio:

U 7:07 ujutro 30. jula 2021., srčani monitor je pokazao da pacijent A ima bradikardiju (sporo otkucaje srca). Nega i medicinsko osoblje nisu mogli da čuju alarm jer su zvučnici telemetrijskog alarma i dalje bili isključeni.

Dizon je tvrdila da je isključila zvuk jer je zbunjivao druge pacijente. Rekla je da su ga pomiješali sa zvonom na vratima.

Takođe je trebalo da redovno provjerava svoje pacijente, ali su nadzorne kamere otkrile da je to uradila samo jednom tokom smjene od 10 sati.

Utvrđeno je da je razgovarala sa svojom porodicom 15 minuta prije nego što je srce pacijenta počelo da usporava, a da je ukupno bila na telefonu 66 minuta.

Tvrdila je da provjerava svoju porodicu na Filipinima i rekla je da nije obavijestila drugo osoblje jer nije bila „dobra u čitanju EKG-a“, prenosi Hayat

novi.ba

Povezano

Najnovije