ČISTI GRLO I PLUĆA OD ŠLAJMA: Zaboravljeno povrće pomaže u liječenju najtežih bolest, ako se ovako koristi

Datum objave:

- Advertisement -

Crna rotkva, arapka ili crna arapka pripada porodici krstašica. Vekovima se koristi kao hrana, ali i jedan od najefikasnijih prirodnih lekova. Poznata je u svim kulturama, starom Rimu, Egiptu, Kini i Japanu.

Rotkva kao prirodni lek
Ona je prirodni antialergin, antibakterik, antioksidans, antireumatik, antiskorbut, antispazmatik, antiviral, aperitiv, detoksikant, digestiv, diuretik, laksativ, mikotik, regenerator, sedativ…

- Advertisement -

Leči štitnu žlezdu, rak i razne alergije

- Advertisement -

Crna rotkva je lek za žuč, jetru, pluća i kašalj.

Kako bi zaštitili svoje robove i radnike za vreme gradnje Keopsove piramide, Egipćani su im uz šargarepu i beli luk davali crnu i belu rotkvu. Poznavajući već tada uticaj crne rotkve na čovekovo zdravlje, Egipćani su masovno uzgajali crnu rotkvu za hranu i dobijanje ulja.

Crna rotkva danas se najčešće koristi kao dodatak jelima ili kao začin oštrog, jakog i nadražujućeg ukusa.
Ako osobe obolele od raznih alergija, nečistoća kože, akni, raznih pega, lišajeva do gljivičnih bolesti uzimaju dijetalne obroke s crnom rotkvom i piju sok od crne rotkve, na dobrom su putu da ozdrave.

- Advertisement -

Crna rotkva pomaže u lečenju najtežih bolesti, pa i raka, jer smiruje, čisti, jača i obnavlja ceo organizam.

Danas se najčešće koristi u lečenju raznih alergija.

Salata od crne rotkve znatno pomaže u lečenju smanjenog ili pojačanog rada štitne žlezde.

Otrovno ulje
Ulje crne rotkve je otrovno, a dobija se iz semenki.

Zapadna medicina koristi crnu rotkvu za lečenje akni, astme, arterioskleroze, bolesti jetre, bubrežnih kamenaca, bronhitisa, creva, izgubljenog apetita, prolećnog umora, gihta, kašlja, depresivnog, grčevitog i konvulzijskog kašlja, iritacije kože, išijasa, raka, tegoba s plućima, protiv gljivica; protiv manjka vitamina C, nesanice, nadutosti, reume, bolesti štitnjače, tuberkuloze, urinarnog trakta, želuca…

Kod komplikacija sa žuči, bubrezima i jetrom u akutnim fazama potrebno je s oprezom uzimati sok od crne rotkve.

Crna rotkva u borbi protiv prehlade

Što se tiče ukusa kora od crne rotkve ima mnogo jači ukus nego bela unutrašnjost crne rotkve. Ali taj ljuti idealni ukus je izvrstan u zimskim danima.

Dokazi sugerišu da ljute namirnice kao što je crna rotkva,mogu sprečiti i izlečiti prehladu stimulisanjem sluznice i čišćenjem zagušenja.

Ali,, ljuti ukus crnih rokvi nije jedino svojstvo koje sprečava prehladu i grip, nego bi u tome mogao pomoći i vitamin C jer ojaćava imunološki sistem.

ALO.RS

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM