7 DANA SAM PILA VODU OD KISELIH KRASTAVACA, REZULTATI SU ME ŠOKIRALI: Prvo se grozila, a na kraju se desio veliki OBRT

Datum objave:

- Advertisement -

Saznajte šta se desilo ženi koja je 7 dana pila vodu od kiselih krastavaca.

Beograđanka koja je otkrila šta joj se desilo nakon što je 30 dana pila kefir oduševila je javnost rezultatima, kao i samim receptom za domaći kefir. I dok kefir važi za jednu od zdravijih i korisnijih namirnica, malo kome bi palo na pamet da pije vodu od kiselih krastavaca.

- Advertisement -

Ipak, žena po imenu Ileana Pols Bronet odlučila je da uradi eksperiment u trajanju od 7 dana i na taj način otrije šta će se desiti sa njenim organizmom. Budući da je maratonka, upravo to ju je podstaklo na ovaj potez s obzirom na to da je često viđala da maratonci piju vodu od kiselih krastavaca, prva pomisao na ispijanje ovog napitka bila joj je grozna. Ipak, danas ga aktivno propagira.

- Advertisement -

Rasol odlično utiče na mamurluk, ali to nije jedino njegovo blagotvorno dejstvo. Ljekari navode da dobro utiče na zdravlje srca i da je najveća zabluda da se ljudi nakon ispijanja osjećaju na kiselinu. Naprotiv, rasol osvežava dah. Prepun je antioksidanata, vitamina A i E, pomaže probavi, reguliše šećer u krvi… Ileana Pols-Bronet je tokom ovog testa dobila menstruaciju, a tvrdi da je napitak spas za mensturalne grčeve, piše Mondo.

Ovo su njeni rezultati:

  1. dan – iznenađena ukusom, nije kiseo, nego slan
  2. dan – nema grčeva
  3. dan – navikla se na ukus
  4. dan – bolovi u mišićima se ne osjećaju
  5. dan – trenira se jače
  6. dan – u dahu se ne osjeća miris sirćeta
  7. dan – eksperiment je uspio, a ukus je postao baš prijatan

Džoana Ven, sertifikovani onlajn trener za mršavljenje sa diplomom biološkog inženjeringa, kaže: “Sok od kiselih krastavaca postao je popularan među sportistima i pojedincima koji vode računa o svom zdravlju zbog visoke koncentracije elektrolita, prije svega natrijuma i kalijuma, koji mogu djelovati kao rehidrator i pomaže tijelu da nadoknadi esencijalne minerale koje je izgubilo tokom prekomjerne fizičke ili al*oholne aktivnosti”.

- Advertisement -

Dijetetičar Bri Bel kaže da postoji važno upozorenje za ispijanje ovog soka.

“Ne postoji način da se tačno kaže koliko soli dobijate u soku od kiselih krastavaca kupljenim u prodavnici, jer informacije o nutritivnim vrijednostima koje su navedene na tegli samo navode koliko je u samom kiselom krastavcu. Zbog toga, ako odlučite da pijete sok od kiselih krastavaca, počnite sa 30 mililitara ili manje, pa provjerite kako se osjećate”, savetuje dijetetičar.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM