ČAŠA OVOG SOKA MIJENJA ŠAKU LIJEKOVA Za 2 mjeseca u vašem tijelu dogodiće se čudo

Datum objave:

- Advertisement -

Gotovo da je nemoguće zamisliti život bez paradajza. Sok od paradajza može da zameni obrok, a odličan je za one koji drže dijetu.

Paradajz je veoma bogat likopenom i to ga čini odličnom preventivom za nekoliko vrsta kancera, kao što su rak dojke, rak pankreasa, rak creva i prostate. Kada je reč o ovim opakim bolestima, za prevenciju se preporučuje jedna čaša soka od paradajza dnevno.

- Advertisement -

Tako mala količina bogata je mnogim mineralima i vitaminima i dovoljna je da sačuva organizam od svakakvih neželjenih dejstava, koja dovode do pojava najopakijih bolesti.

- Advertisement -

Jedan naučni tim sa univerziteta na Tajvanu napravio je eksperiment u kojem su učestvovale žene različitih godina, težine i porekla, a davali su im da piju po jednu čašu soka od paradajza (250 ml) svakoga dana, u trajanju od dva meseca. Nakon dva meseca rezultat je bio fascinantan!

Najbrža i najvidljivija promena kod žena bilo je značajno mršavljenje, a stručnjaci su objasnili da nije u pitanju gubitak tečnosti, već eliminacija masnih naslaga.

Žene koje su učestvovale u ovom eksperimentu nisu promenile svoje prehrambene navike, niti rutinu fizičke aktivnosti, a rezultati su bili vidljivi već za nekoliko nedelja. Ali to nije sve!

- Advertisement -

Pored toga, ženama su urađene analize krvi na početku i na kraju ovog istraživanja. Ono što su otkrili bilo je značajno smanjenje nivoa holesterola u krvi, s povećanim nivoom likopena, što ima brojne zdravstvene koristi.
Treba napomenuti da su širom sveta rađeni eksperimenti koji su pakazali da jedna čaša soka od paradajza dnevno jača naš imunološki sistem, štiti nas od bolesti srca, a takođe smanjuje i rizik od razvoja raka.

Uz to, ovaj osvežavajući napitak sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu, povoljno utiče na varenje hrane, sprečava bolesti mokraćnih puteva, gušterače, jetre i pluća, a može se slobodno reći da poboljšava celokupno zdravstveno stanje ljudskog organizma.

Sok od paradajza je odličan za našu kožu i blistav ten. Uz to, značajno umanjuje kašalj, poboljšava krvnu sliku, sprečava anemiju, ublažava simptome reumatskih bolesti.

Mnogi sportisti dobro znaju da je posle napornog treninga korisno popiti jednu čašu soka od paradajza jer će im umanjiti bolove u mišićima. Tako je sok od paradajza izvrstan prirodni lek protiv grčeva u mišićima jer je bogat magnezijumom (11 mg na 100 grama). Osim toga, paradajz je dobar izvor kalijuma, kalcijuma i vitamina C.

Pritom ćete najviše koristi imati od svežeg domaćeg soka od paradajza. A ukoliko se odlučite za kupovinu soka od paradajza, gledajte da je pakovan u staklenoj flaši, eventualno u tetrapaku, ali nikako u konzervi.

alo.rs

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO