CVIJEĆE ĆE BUJATI KAO LUDO: Samo stavite 1 neobičan sastojak u vodu za zalivanje i gledajte magiju

Datum objave:

- Advertisement -

Veliki, bogati cvjetovi i bujni tamnozeleni listovi biljaka koje krase dvorišta i terase od proleća do jeseni zahtjevaju posebnu pažnju i njegu.

Uz redovno zalivanje i uklanjanje precvjetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumeva ne samo vreme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

- Advertisement -

Da biste uštedeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbijedite dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost. Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

- Advertisement -

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili flašu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode.

cvijece

Pivo ne mora da bude sveže – i ono koje je odstojalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cveće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Ovaj rastvor posebno je koristan za muškatle kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno obezbjeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije.

- Advertisement -

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove, piše Telegraf.

novi.ba

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM