Stručnjak otkrio koliko puta tjedno trebate imati odnos da biste poboljšali svoje zdravlje

Objavljeno:

Upražnjavanje intimnih odnosa jednom do dva puta tjedno može pomoći u borbi protiv infekcija i drugih zdravstvenih stanja, prenosi thesun.co.uk.

Kej Velings, profesorica se*sualnog i reproduktivnog zdravlja, rekla je da je normalno da zdravlje nije na vrhu liste kada razmišljamo o odnosu.

“Imunitet, kardiovaskularno zdravlje i depresija samo su neke od oblasti u kojima studije sugeriraju da bi se*sualna aktivnost mogla biti korisna”, rekla je ona za dailymail.co.uk.

Intimni odnos može potisnuti menopauzu, ali i pomoći u borbi protiv infekcija.

Studija iz 2004. godine ustanovila je da snošaj jednom do dva puta tjedno može povećati nivo imunoglobulina A (IgA).

IgA ima poseban značaj za lokalni imunitet sluzokoža respiratornog i digestivnog trakta. Novorođenčad dobiva sekretorni IgA putem majčinog mlijeka, čime stječu pasivan imunitet u odnosu na gastrointestinalne infekcije. Selektivni deficit IgA je relativno čest i povezuje se sa učestalim respiratornim infekcijama, ali i alergijama i autoimunim bolestima.

S druge strane, istraživanje univerzitetskog koledža u Londonu pokazalo je 28% manju vjerojatnost da će sredovječne žene, koje prakticiraju intimne odnose, doživjeti promjene koje donosi menopauza u narednom desetljeću.

Također, intimni odnosi su od velikog značaja za mentalno zdravlje.

Studija koja je objavljena ove godine pokazala je da su ljudi koji su održavali se*sualne odnose tijekom izolacije imali 34% manje šanse da dožive depresiju od onih koji nisu imali odnose.

Izvor: krstarica.com

Povezano

Najnovije