DJECU UBACIO U KADU I PUSTIO HLADNU VODU! Otac dječake brutalno kažnjavao: Tu ćete sjediti do jutra! ALI ONO ŠTO BI POSLIJE URADIO JE STRAHOTA

Objavljeno:

Uznemiren jer njegovi školarci izostaju sa nastave, a usput pušeći sintetičku d*ogu Galaksi jer u takvom društvu žive, muškarac iz sjeverne Hrvatske, otac devetoro djece, odlučio je da primijeni potpuno neprikladne metode kažnjavanja.

Zbog svega je intervenisala policija koja je, ne vjerujući sopstvenim očima, u kadi punoj hladne vode zatekla dva prestravljena, promrzla i gola dječaka.

Prava drama za dječake počela je oko 19 časova prošlog 12. oktobra u porodičnoj kući. Otac ih je tukao rukama po tijelu, jednan dječak je zadobio modrice po laktu i leđima, a drugom po potiljku i bokovima. Zatim ih je obojicu natjerao da skinu odjeću i otjerao ih u kupatilo da sjede goli u kadi. Istovremeno je uključio hladnu vodu i odbio da uključi grijanje, a zatim širom otvorio prozor kupatila.

  • Pa ćete sjediti u kadi do jutra – rekao im je odlučno otac dok su dječaci plakali i tresli se od hladnoće.

U jednom trenutku kući se vratila njihova maloljetna sestra, pa je i ona doživjela očev teror. Navodno, prvo je odbio da je pusti u kuću, zatim je udario rukom po glavi i pljunuo u lice, a na kraju joj je rekao da se ne vraća kući jer će da je ošiša, pa je pozvala policiju.

Nemile scene prekinula je policija koja je uhapsila muškarca, a poslije svega tužilaštvo je protiv njega podnijelo prijavu za kršenje prava djeteta. Čovjek se na suđenju posipao pepelom i na kraju je nedavno nepravosnažno osuđen na dvije godine zatvora. Međutim, u zatvoru će provesti samo osam mjeseci, a sud mu je odredio da nakon toga bude na slobodi – odnosno na uslovnom otpustu koji će trajati tri godine.

To znači da ako u te tri godine počini drugo krivično djelo, moraće u zatvor, odnosno da nastavi izdržavanje preostale kazne koja je u tom slučaju 16 mjeseci.

Zbog svega ovoga, sud je odredio zaštitni nadzor koji može da traje do isteka roka provjere, kao i mjeru bezbjednosti obaveznog psihosocijalnog liječenja. Međutim, oslobođen je plaćanja sudskih troškova i branioca po službenoj dužnosti.

  • Žao mi je zbog svega i obećavam da se više neću tako ponašati prema djeci. Moji sinovi su konzumirali Galaxy prije nego što sam došao kući. Bili su blijedi. A djeca ne idu redovno u školu i to mi je učiteljica rekla tog dana. Inače, vikao sam te stvari svojoj vanbračnoj ženi jer ona ne brine o djeci. Ćerka stalno skita, a svo troje djece puše. Inače, sinovi su bili u kadi nekoliko minuta do dolaska policije, a prozor kupatila je ranije bio otvoren – objasnio je osuđeni muškarac.

Prilikom utvrđivanja visine kazne, sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo njegovu raniju neosuđivanost, priznanje krivičnog djela, izraženo žaljenje i obećanje da više neće činiti ista ili slična krivična djela. Dok mu je otežavajuća okolnost to što je pokazao veoma veliku zločinačku volju i upornost u vršenju krivičnih djela na štetu sopstvene maloljetne djece.

Kurir.rs/Jutarnji list

Povezano

Najnovije