Samo se namaže na BOLNO MJESTO: Ulje od ove biljke smatra se NAJLJEKOVITIJIM, koristi se i kod PROBLEMA sa SINUSIMA

Objavljeno:

Možete ga koristiti i za masažu celog tela!

Maslačak je izuzetno lekovita biljka u narodnoj medicini, a njeni listovi su odlični za detoksikaciju. Cvetovi se koriste za pripremu meda i puni su antioksidanata. Posebno je lekovit i koren koji pozitivno utiče na imunitet, smanjuje upalne procese u telu i preporučuje se za zdravlje jetre.

Ulje međutim nije namenjeno za jelo, ali je odlično za spoljašnju upotrebu u slučaju bolova, ukočenog vrata, sinusne glavobllje, otečenih i bolnih dojki. Maže se na otečene i bolne grudi i u slučaju bilo kojeg bola. Može se koristiti za masažu celog tela, a kako bi poslužilo za relaksaciju dodaje se malo lavande.

Sastojci:

Cvetovi maslačka
Hladno ceđeno ulje po izboru (maslinovo, ulje avokada, ulje od semeni grožđa, bademovo, kokosovo)
Priprema: Naberite cvetove maslačka, ali potpuno otklonite zeleni deo (dršku i listiće ispod cveta). Operite cvetove, pa ostavite na ubrus da se osuše. Kada su suvi, napunite polovinu male tegle cvetovima, pa zatim sipajte prkeo njih ulje, tako da potpuno prekrije cvetove.

Zatvorite teglu gazom koju možete pričvrstiti gumicom za tegle. Ostavite teglu na prozorskoj dasci (na sunčanoj strani doma) da odstoji oko dve nedelje. Procedite ulje, sipajte u sterilnu bocu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

U video prilogu ispod pogledajte detaljan postupak pripreme ulja od maslačka!

SD.RS

Povezano

Najnovije