EVO ZAŠTO IMAMO TOLIKO SRČANIH I MOŽDANIH UDARA: Dr otkriva koju grešku pravimo kad pijemo kafu, a može biti FATALNA

Datum objave:

- Advertisement -

Jutarnje navike nekada mogu biti ključne u tome kakav će nam dan biti, ali i kada je zdravlje u pitanju. Vjeruje se da je doručak najvažniji obrok i veoma je važno šta ćemo tada unijeti u organizam.

Zatim, ispijanje kafe jedan je od najvažnijih rituala svakog trećeg čovjeka, a mišljenja o omiljenom napitku su podeljena. Dok jedni vjeruju da može uništiti jetru, postoje i stručnjaci koji kažu da kafa može biti veoma korisna za zdravlje ukoliko se konzumira na određen način.

- Advertisement -
Kafa, Turska Kafa

Doktor Petar Borović otkrio je u emisiji Više od života koju grešku najčešće pravimo kada je jutarnja rutina u pitanju i objasnio na koji način to može biti kobno po nas.

- Advertisement -

– U ranim jutarnjim časovima, krv je najgušća i iz tog razloga imamo u našoj zemlji i okruženju najviše srčanih i moždanih udara. U ranim jutarnjim časovima, ponavljam, krv je gusta, organizam strahovito traži vodu da bi se krv razredila. U našem narodu malo koja greška. Kako naš svijet počinje dan? Kafom, a kafa je diuretik. Znači, šoljica kafe izbaciće 7 puta više vode nego što je u njoj unijeto – objašnjava doktor i dodaje:

– Sad pazite nastaje paradoks. Organizmu treba voda da bi se isprala tkiva, da bi se oslobodila toksičnih materija. A ljudi umjesto vode, unose štetnu materiju, krv postaje još gušća i sad nastaje serija problema. Prvi je problem, vjerovatno poznajete nekog i naši gledaoci.

– Jedna mlada, recimo žena godinama ima nizak pritisak, pa se muči i doktori joj pogrešno kažu, ali efikasno, kad neko ima nizak pritisak popijte kafu. I sad šta se dogodi. Ona je popila kafu, kafa je stegla krve sudove, pojačala lučenje hormona stresa, pritisak je otišao uvis i njoj je privremeno dobro. Ali, kafa je diuretik, uskoro će voda da bude izbačena iz organizma. I još jednom, pre pijenja kafe pritisak je bio tu, popila kafu, otišao uvis, sad je pao mnogo niže žena će popiti ponovo kafu. To opterećuje srce, krvne sudove i oštećuje organizam.

- Advertisement -

– Sad pazite dalje, organizam sad nema dovoljno tečnosti u krvotoku i mora da povlači tečnost iz tkiva, iz arterija. I sad šta se događa pakao. To traje 10, 20, 30 godina. Žena je ušla u menopauzu i sad ima ponovo probleme sa pritiskom, ali nekako drugačije. Dolazi kod ljekara i ljekar joj kaže: “Da li vi znate, vi imate strašno povišen pritisak?” Ona kaže: “Čovječe, ja cijelog života imam nizak pritisak.” Šta se desilo? Ne pijenjem vode, došlo je do tolikog oštećenja organizma i krvnih sudova. Zašto? Čovjek je star onoliko koliko su stari njegovi krvni sudovi. Ne pijenjem vode stradala su tkiva oko krvnih sudova, stradali su krvi sudovi, oni su postali tvrdi, krti i sad pazite paradoks – u njenom organizmu nema dovoljno vode. Ali da ne bi došlo doživjela zbog oštećenih krvnih sudova, moždani udar, srčani udar, ljekar je primoran da joj da diuretik. I to malo vode će biti izbačeno. I sad ulazimo u krug, sve se više voda smanjuje, zato naš narod kaže:

“Pitaće te starost gdje ti je bila mladost!”.
 

novi.ba

  

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM