OVAKO VAS POTKRADAJU U RADNJI I TO NA VAŠE OČI: Prodavačica otkrila – naročito obratite pažnju na KESU, trik je nevjerovatno LUKAV

42

Prodavačica otkrila u videu kako trgovci potkradaju u radnji, trik je nevjerovatno lukav, niko ga ne uoči!

Jedna prodavačica iz Rusije objavila je na TikToku video koji najneupadljivi način na koji vas potkradaju u prodavnici. Kako se ispostavilo, jedna kesa pravi drastičnu razliku u mjerenju težine namirnica, a simim tim i cijeni!

Ako ste mislili da prodavci stavljaju kesu ili celofan na vagu da je ne bi uprljali, prevarili ste se. Ustvari, zahvaljujući tome će vam prodati manju količinu hrane nego što će naplatiti, a da uopšte nećete biti svjesni da vas varaju. A evo u čemu je štos…

Da li ste primijetili da uvijek malo rukama poravnaju kesu ili celofan na vagi prije nego što stave namirnicu da je izmjere? Na taj način malo pritisnu vagu, zbog čega težina hrane bude veća nego što realno jeste. A to znači da ćete i platiti više!

Njen video se brzinom svjetlosti preselio na druge društvene mreže, pogledajte i sami u čemu je fora NA OVOM LINKU.

Ovaj video je imao je preko 23 miliona pregleda i pregršt komentara.

“Ovo je najbolja prodavačica koju sam vidjela”, “Svaka čast, poštenje je najvažnije”, “Hvala ti puno na ovome, nikada ni u snu ne bih pomislio da na ovaj način varaju”, “Ti si zaista dobar čovjek, hvala ti što si mi otvorila oči”, samo su neki od komentara.