GAZIMO GA KAO KOROV, A UBRAJA SE U NAJLJEKOVITIJE BILJKE NA SVIJETU: Ima ga na svakom koraku, a od njega je najbolji čaj

63

Obično ne obraćamo pažnju na to, samo prođemo, a ponekad i zgazimo. Ali, maslačak je izuzetno ljekovit, čak i u onoj mjeri u kojoj neki ljudi tvrde da su se uz njega izliječili.

Sadrži mnoge ljekovite tvari koje su pogodne za liječenje raznih bolesti, posebno kada su u pitanju bolesti želuca, žuči, ali i težih bolesti. Pomaže tijelu da prevlada bolest, te da se sve funkcije unutar osobe obavljaju normalno.

Listovi maslačka sadrže mnogo vitamina, pa stručnjaci tvrde da je bolje koristiti njegove listove nego spanać. Najzastupljeniji su vitamini A, B2, G, D i C, a prisutni su minerali natrijum, gvožđe, fosfor, kao i kalijum.

Maslačak je jedan od jakih diuretika koji pomaže u liječenju bolesti bubrega, raznih alergijskih reakcija, povećane količine kolesterola u krvi, stvaranja žuči, a ujedno ga možete koristiti i za uklanjanje svih toksina iz jetre. Evo kako napraviti čaj od korijena maslačka koji se može koristiti za liječenje želučanih i jetrenih tegoba!

Ako biste konzumirali šoljicu ovog čaja svaki dan tokom dve nedelje, mogli biste se izlječiti od raznih bolesti.

Savršen izvor hranljivih materija: Ljekari savjetuju da jedete ovo često…

Problemi sa krvnim pritiskom, oslabljen apetit, probavne smetnje, sve to možete prevazići uzimanjem.