METEOROLOZI NAJAVILI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u decembru

71

Federalni hidrometeorološki zavod BiH objavio je prognozu vremena u kojoj navode da nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu.

Kako navode iz FHMZ BiH, od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama.

Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima, saopćeno je danas iz FHMZ BiH.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice. Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naručito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C.

Najviše dnevne temperature između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U periodu od 05.12. do kraja prognoznog perioda prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 13°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini, navodi se u prognozi vremena iz FHMZ BiH.

novi.ba