DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KOJA ŠTEDI VRIJEME: Očistite paprike očas posla

Objavljeno:

Samo što nije počela sezona pravljenja zimnice, a iskusne domaćice se već uveliko pripremaju za to. Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge đakonije od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Predstavljamo vam jedan jednostavan trik uz koji će vam taj dio posla postati nezamislivo lagan.

Tajna se krije u tome što pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti ili jednostavno vezati u najlonsku kesu. Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u plastičnu kutiju za hranu.

Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, što će omekšati kožicu i omogućiti vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi u koju ste sipali vodu. Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko dok se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci, a da se ne opečete. Prosječno je to oko petnaest minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za nešto veći broj paprika.

novi.ba

Povezano

Najnovije