OPREZ: Ovo nemojte radite prije intimnog odnosa!

Objavljeno:

Postoje razne stvari koje ne treba raditi prije intimnih odnosa, ali jedna je pri samom vrhu. Ako imate naviku da prije odnosa odete do toaleta i obavite malu nuždu – nemojte više to da radite! A ako mokrite poslije odnosa, onda samo tako i nastavite.

Njujorški urolog Dejvid Kaufman objasnio je da su mnogi njegovi pacijenti urinirali prije odnosa, a potom i objasnio zašto to nije dobro, te zbog čega valja tu fiziološku potrebu obaviti nakon vođenja ljubavi.

On je za “Jahu“ objasnio da se uriniranjem prije odnosa povećava mogućnost dobijanja infekcije urinarnog trakta, dok je mala nužda “poslije cigarete“ odlična stvar. Radi se, naime, o tome da jak mlaz urina pomaže da se odstrane vaginalne bakterije koje mogu da uđu u uretru tokom odnosa. Ako se bakterija ne ukloni, može doći do urinarne infekcije.

– Naravno, to nije glavni uzročnik infekcije urinarnog trakta do koje može doći nakon odnosa, ali se dešava. Bakterija može doći do bešike, ali ako urinirate nakon intimnog čina ta mogućnost se drastično smanjuje – objanio je Kaufman.

On tvrdi da je najbolje da bešika bude puna toliko da možete da obezbijedite jači mlaz tokom male nužde, koji će pomoći pri čišćenju jetre.

Ipak, ako baš morate da obavite malu nuždu prije odnosa, savjetuje se da nakon toga popijete dosta vode, kako biste i poslije “posla“ mogli da obavite istu radnju.
(Alo.rs)

Povezano

Najnovije