OVAKO JA ČISTIM RAVNA PLOČU NA ŠPORETU: Treba samo 1 sastojak iz kuhinje, SPAS ZA SVE DOMAĆICE

Objavljeno:

Postoji nekoliko načina.

  1. So i soda bikarbona

U posudi pomiješajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmiješajte, pa dodajte kašiku vode i mešajte dok ne dobijete pastu. Dobijenu smjesu nanesite na sunđer i njom očistite ploču. Mlakom vodom i čistom krpom pređite preko ploče, a ona će zasijati kao nova.

  1. Limun i soda bikarbona

Limun se pokazao kao moćna namirnica u borbi protiv masnoće, a soda bikarbona je neizostavan sastojak kada je čišćenje u pitanju. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna.

Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.

  1. Al*oholno sirće

Pomiješajte al*oholno sirće i vodu u razmeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mešavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata.

  1. Pasta za zube

Zaprljanu ravnu ploču šporeta, vjerovali ili ne, lako će očistiti obična pasta za zube. Na tufer, vatu, ili maramicu nanijeti pastu, lagano utrljajte na površinu ploče i na kraju prebrišite mokrom krpom. Izuzetno je efikasna za skidanje zakorjelih fleka od iskipelog mlijeka, ali za uklanjaje mrlja od ulja nastale prilikom prženja.

Povezano

Najnovije