Nijedan vozač ne zna – EVO ZA ŠTA SLUŽI OVA PREGRADA U AUTU: Nije samo za odlaganje dokumenata, TRIK KOJI ĆE VAS SPASITI

Objavljeno:

Cesto se vozači obraćaju stručnjacima za pomoć oko automobila, dok se oni stariji i iskusniji sve više okreću savetovanju mlađih vozača kako bi im pomogli da reše neke probleme i olakšali im vožačke muke.

Kako biste se bolje snašli u vožnji i nepredviđenim situacijama, donsimo vam par korisnih saveta.

Koristite pregradu za rukavice kao frižider

U mnogim novijim automobilima odličan dodatak je pregrada za rukavice. Postoji mogućnost da pustite unutra hladni vazduh i tu možete da zamrznete neku hranu ili ohladite piće i sendviče.

Zabodite ekser u izbušenu gumu pre nego odete kod mehaničara

Svakome se od nas desilo da nam drugi vozači ukažu u toku vožnje da nam je guma ispumpana jer je pocepana. Najpraktičnije je da zabodete ekser u pukotinu koji će držati gumu u relativno ok stanju dok ne stignete do automehaničara.

Nabavite antifriz i vodu za vaš auto

Mnogi kada su topli dani žele da uštede na antizrizu pa peru prozore vodom. Trebate da znate da u hladnim danima boca sa vodom u vašem autu može da zamrzne i čak pukne. Neki vozači koriste antifriz noću kada se temperatura spusti ispod nule, a preko dana kada je temperatura preko nule tečnost počinje da miriše. Pomešajte anjtifriz sa destilovanom vodom u razmeri 3:1 i koristite tu smesu.

Sipajte ulje u auto uz pomoć šrafcigera

Ukoliko se plašite da ne prospete ulje po autu, koristite šrafciger kao biste sipali precizno ulje. Lakše ćet ekasnije obrisati ulje sa šrafcigera nego pokupiti ulje u autu.

Nova stvar koju lopovi rade na putevima

Ukoliko se guma izbuši ekserom. On ostaje u njoj i zapušava rupu. S druge strane, lopovi sada koriste tubu koja je šuplja i koja ne dozvoljava vozačima da dugo voze sa takvom gumom. Oni postavlajju ove napravice na mračnim i napuštenim deonicama i onda vrebaju vozače koje će opljačkati. Dok vozač menja gumu, lopovi pokupe stvari iz auta i vozač biva opljačkan pre nego i shvati šta se dešava.

Povezano

Najnovije