PSIHOLOG MUŠKARCIMA DAO SAVJETE VIJEKA: Kada OVO radite gubite svoju ženu, a da toga niste ni svjesni!

Objavljeno:

Dobro pročitajte ove vrlo mudre reči

Izgubiš je kad je ne odabereš, kad se oseća kao da je ona stvar izbora. Kad je staviš na drugo, treće i četvrto mesto svojih prioriteta.

Izgubiš je kad je ostavljaš na cedilu, iz dana u dan. Kad se osjeća kao da ne može ovisiti o tebi, jer se nikada ništa ne zauzimaš za nju. Kad se oseća kao da igra u svom timu, timu jednog igrača, dok bi ti trebao igrati u istom timu, timu od dva igrača.

Izgubiš je kad joj ne daš sve od sebe. Izgubiš je kad mora tražiti sve delove koji te čine tim što jesi. Izgubiš je kad te pokuša ljubiti zbog sve tvoje grubosti, ali ti se uvučeš natrag u svoju školjku. Izgubiš je kad odbijaš biti prisutan, kad je ne pustiš u kutke svog uma. Jer sve što želi je spajanje vaših duša, da oseti snagu ljubavi kad se ruke isprepliću.

Izgubiš je kad je ne pokušaš razumeti. Kad se ne trudiš da gledaš svet sa njenog gledišta, kad joj uzvraćaš na svaku reč koju kaže, čak i kad se trudi da postigne kompromis.

Kad se smeješ njenim strahovima, kad joj daješ osećaj da je luda zbog onog što oseća i kad ste potpuno isključeni od rasprave.

Ali ovako … Ovako je čuvaš.

Čuvaš je slušajući je. Prepoznavajući kada je ranjiva i puštaš je da padne u tvoj zagrljaj, umesto da krene drugim putem.

Vodiš je kroz komunikaciju, prepoznajući da je to dvosmerna ulica i da ponekad ona stvari drži za sebe, jer jednostavno nisi pitao, nije te zanimalo…

Čuvaš je kad je podržavaš, kad se oseća ugodno oslanjajući se na tebe, iz dana u dan, kad te u 3 ujutro može zagrliti i osećati se sigurno od sveg zla na svetu.

Čuvaš je kad se u potpunosti daš. Kad je ne ostaviš na cedilu da visi s litice, kad joj kažeš da ti je žao – i to misliš i kad razgovarate o vašim najvećim strahovima i najambicioznijim planovima. Kad ne postavite prepreke dok ona briše suze i smiruje tvoj strah.

Čuvaš je kad je odabereš. Kad pokažeš svoju ljubav i predanost, na male načine koji nemaju nikakve veze s rečima “volim te.” Kad joj pokažeš da je ona tvoj prvi i jedini izbor, a ne opcija.

Kad ti je ona prva ruka koju zgrabiš u tami, kad stanete na njenu stranu i pokažete joj da u stvari igrate u istom timu, vašem timu od dva igrača.

Izvor: Stil Kurir

Povezano

Najnovije