Bore na vratu i dekolteu NESTAJU za samo nekoliko minuta: Samo nanesite ovu smjesu

Objavljeno:

Bore na dokolteu i vratu su veoma česte. Naše tijelo postaje starije i koža gubi na elastičnosti. Ne možemo je ih potpuno ukloniti, ali ih može smanjiti pomoću prirodnih lijekova koji vraćaju elastičnost koži. Postupak je veoma jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste redovna primjena.Izbjegavajte masno i prženo meso, industrijski obrađene namirnice i šećer, jer akumulirani toksini značajno narušavaju izgled kože i zdravlje tijela u cjelini. Pored toga, za hidrataciju preporučuje se upotreba dovoljne količine vode i prirodnih sokova. Nudimo vam tri veoma posebna recepta za uklanjanje bora na grudima i vratu:

 1. Maska od jaja, krastavca i kokosovog ulja
  Nanosite ovu masku jednom sedmično. Ovo je dovoljno da za kratko vrijeme vidite transformaciju. To je zbog različitih hranljivih sastojaka žumanca i nevjerovatnih antioksidativnih svojstava krastavca i kokosovog ulja.
  Sastojci:
  – 1 krastavac (svjež ili zamrznut)
  – 1 žumance
  – 1 kašičica kokosovog ulja
  Priprema: Uzmite mali krastavac, ogulite, izrežite i stavite u blender. Zatim ga izmiješajte zajedno sa jejetom i kašikom kokosovog ulja sve dok ne dobijte pastu. Nanesite smjesu na očišćenu kožu lica, vrata, dekoltea i ruku i pustite da djeluje pola sata. Isperite s puno hladne vode.
 2. Maska od jogurta, pivskog kvasca i pšeničnih pahuljica
  Ovo je zaista moćan recept koji može povećati proizvodnju kolagena u koži, hidratizovati je i smanjiti bore.
  Sastojci:
  – 100 g običnog jogurta (bez šećera)
  – 1 kašika pivskog kvasca
  – 1 kašika pšeničnih ili zobenih pahuljica
  Priprema:
  Pomiješate sve sastojke i nanesite na čistu kožu vrata i dekoltea. Nakon toga dozvolite mješavini da djeluje 15-20 minuta. Nakon isteka vremena, isperite hladnom vodom. Ponovite postupak tri puta sedmično.
 3. Banana maska
  ​​Povećava proizvodnju kolagena i elastičnosti kože, pored toga vrši regeneraciju ćelija kože.
  Sastojci:
  – 1 kašika mlijeka
  – 1 kašika ulja
  – 1 zrela banana
  Priprema: Miješajte sastojke i nanesite na čistu kožu vratu i dekoltea, pustite da djeluje 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Slijedite proceduru tri puta sedmično. Prije početka primjene malu količinu stavite na kožu i provjerite da li imate alergijske reakcije. Ako to nije slučaj, možete bezbjedno koristiti masku. Svakog jutra nakon tuširanja nanijeti malu količinu kokosovog ulja na vlažnu kožu.

Izvor: novi.ba

Povezano

Najnovije